Michaela Katonová Správy

Nová hypermoderná autobusová stanica sľubuje nákupy aj oddych

Autobusová stanica Mlynské nivy by mala dostať dlho očakávanú progresívnu podobu. Developer HB Reavis, stojaci za projektom, poodhalil jej budúcnosť. Moderná stanica spojená s nákupným centrom, ktoré má byť druhé najväčšie na Slovensku, uvíta tisícky ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Nová hypermoderná autobusová stanica sľubuje nákupy aj oddych
Zdroj: Dnes24.sk

Stanica sa začne rekonštruovať najskôr na konci roku 2016. Výstavba sa nemôže začať pokým developer nedostane územné rozhodnutie a stavebné povolenie. Podľa vyjadrení HB Reavis už prebieha administratívny proces. Samotné otvorenie stanice je predbežne naplánované na koniec roka 2019.

„Výstavba by mala trvať najmenej tri roky,” povedal hovorca spoločnosti Peter Romaňák.

Vizualizácie predstavujú Autobusovú stanicu Mlynské nivy ako hypermoderné nákupné centrum. Na návrhoch vyniká veľkorysosť priestorov, strešný park so zónou oddychu, ale aj kombinácia oblých hrán v kontraste s ostrými. Stanica by mala mať podľa plánov päť podlaží, dve pod zemou.

Cestujúci by sa tak už o pár rokov mohli cítiť o poznanie príjemnejšie. Na prvom podzemnom podlaží si ľudia budú môcť kúpiť cestovné lístky, počkať na svoje spoje v komfortnej hale aj uschovať si batožinu. Jednotlivé nástupištia majú byť bezbariérové. Naplánované sú aj odstavné plochy autobusov či priestory pre ich údržbu. O podlažie nižšie bude vytvorené parkovanie pre osobné autá.

Developer zdôraznil, že pôjde o dopravný uzol. Zmeny zasiahnu Svätoplukovu ulicu aj Mlynské nivy. Pribudne podzemný kruhový objazd spájajúci Twin City a autobusovú stanicu. Bonusom sú aj nové cyklistické pruhy v okolí stanice. Počas rekonštrukcie starej budovy stanice bude provizórna stanica umiestnená v priestore za Twin City. Na mieste je aktuálne rozostavané a roky nedokončené Centrum Bottova. Všetky informácie o zmenách sa cestujúci dozvedia v predstihu, aby nedochádzalo k zmeškaniu autobusov.

Prečítajte si tiež: Pripravuje sa výstavba novej autobusovej stanice na Mlynských Nivách. Ako bude vyzerať?

Zdroj foto: HB Reavis.

Nová autobusová stanica
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM