Rôzne

Noc architektúry: Vízia lepšej Bratislavy, nové projekty aj Hyperloop v kotolni

Tradičné podujatie na pôde Fakulty Architektúry STU ponúkne už o pár dní zaujímavé výstavy, diskusie a aj kopu zábavy.

Ilustračný obrázok k článku Noc architektúry: Vízia lepšej Bratislavy, nové projekty aj Hyperloop v kotolni
27
Galéria
Zdroj: TASR

Ak vás čo len trocha zaujíma naše mesto a rôzne stavebné projekty, určite nevynechajte tohtoročnú zimnú Noc architektúry. Študenti a pedagógovia fakulty STU na nej 15. februára predstavia dianie na fakulte a nové architektonické vízie študentov školy. Podujatie privíta viacero zaujímavých hostí a celý objekt fakulty zmení na krajinu plnú vystavených ateliérových prác mladých šikovných ľudí.

Diskusie a výstavy

Zaujímavá večerná udalosť ukáže verejnosti výsledky tvorby širokého spektra projektov vytvorených na pôde fakulty architektúry za posledný semester. To, ako sa najmladšia generácia architektov a dizajnérov popasovala so zadaniami, vyhodnotí porota v pokračovaní študentskej Cena Cheddar.

Noc architektúry ponúkne aj diskusie o architektonických súťažiach a bohatý sprievodný program. V 15-minútových intervaloch sa dozviete viac o inšpiratívnych projektoch a iniciatívach, ktoré sa zaoberajú témou architektonických súťaží.

Z pestrého programu Noci architektúry zaujme všetkých, ktorým nie je naše mesto ľahostajné, najmä diskusia iniciatívy pre lepšiu Bratislavu Plán Bratislava od architekta a aktivistu Matúša Valla. Ďalej uvidíte program o dizajne Pechtle – Mechtle, vernisáž výstavy výsledkov 1:1 workshop od Wo|V|eN a tiež výstavu projektov Hyperloop v kotolni.

Ako hlavné lákadlo Noci architektúry sa predstaví dánsky architektonický ateliér COBE.

Ateliér COBE je progresívna a súčasná komunita architektov, ktorá sa zameriava na architektúru a dizajn od budov, cez verejný priestor až po rozsiahle urbanistické plánovanie. „Architektúra, ktorú tvoria sa v rozličných mierkach snaží o čo najlepšie pochopenie kontextu práve skrz sociálnu interakciu. Týmto prístupom ateliér dosiahol úspechy skrz viaceré víťazné a oceňované projekty na národnej aj medzinárodnej úrovni,“ pozývajú organizátori na zaujímavú akciu.

Bez zábavy to nejde

Noc architektúry už tradične začína vo večerných hodinách a natiahne sa až do noci. Návštevníkov potom preberie hudobný program mladej dvojice Vysoký Jalovec a ChichMan. Neskôr sa môžete spolu so študentmi fakulty zabávať na afterpárty v klube FUGA, kde svoj set rozohrá „DJ´s battle“ formátu Clash of architects. O skvelú atmosféru sa postarajú aj EMONOIZBOYZ, DJ Bobsan a Multipla selektors DJ set.

Podrobný program zimnej Noci architektúry 2018 nájdete TU.

Noc architektúry
27
Galéria
Foto: Michaela Katonová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM