Správy

Neviete nájsť svoje auto? Cez novú aplikáciu zistíte, či ho odtiahli

Vodiči, ktorí si v Bratislave nenájdu svoje auto na mieste, na ktorom ho zaparkovali, môžu rýchlo zistiť, či nebolo odtiahnuté. Umožní im to nová služba, ktorú na svojom webe sprístupnila Mestská polícia v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Neviete nájsť svoje auto? Cez novú aplikáciu zistíte, či ho odtiahli
Zdroj: Dnes24.sk

Mestská polícia chce rýchlejšie a pružnejšie komunikovať s občanmi. V tomto týždni spustili na svojej internetovej stránke novú aplikáciu.

„Bežne sa stáva, že občania až po dvoch – troch dňoch, prípadne po týždni, kontaktujú mestskú políciu s tým, že na mieste, kde zaparkovali, ich automobil nie je,“ uviedla hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová. Operátori MsP museli v takýchto prípadoch spätne prehľadávať zoznam všetkých odtiahnutých vozidiel.

„Vďaka novej službe šetrí občan čas, k informácii, ktorú potrebuje, sa dostane rýchlo a efektívne,“ vysvetlila Skokanová.

Na stránke www.msp.bratislava.sk stačí zadať evidenčné číslo vozidla. Vodič dostane informáciu, či jeho vozidlo bolo odtiahnuté a ak áno, kde si ho môžu vyzdvihnúť. „K dispozícii je aj telefónne číslo, na ktorom možno získať informácie o podmienkach vydania odtiahnutého vozidla,“ dodala hovorkyňa mesta.

Služba nie je spoplatnená, jedinou podmienkou je internetové pripojenie.

Skokanová informovala, že od začiatku apríla bolo z bratislavských ulíc odtiahnutých 56 vozidiel, najčastejšie išlo o Škody Octavia. Najviac áut bolo odtiahnutých zo Starého Mesta, najmä z Nábrežia arm. gen. Ludvíka Svobodu.

Pokyny na odtiahnutie vozidiel dáva mestská polícia, prípadne štátna polícia. V prípade nejasností môžu občania kontaktovať linku 159, prípadne 158.

Polícia môže rozhodnúť o odtiahnutí vozidla podľa zákona o cestnej premávke v prípade, že auto prekáža v bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.

Prečítajte si aj: Mestská polícia sprísni kontroly na pešej zóne v Starom Meste

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM