Alexandra Húsková Správy

Mestská polícia sprísni kontroly na pešej zóne v Starom Meste

Mestská polícia bude vo zvýšenej miere dohliadať na bezpečnosť chodcov v pešej zóne Starého Mesta. Pešia zóna patrí predovšetkým chodcom a ostatní účastníci cestnej premávky ich nesmú ohrozovať.

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia sprísni kontroly na pešej zóne v Starom Meste
Zdroj: Dnes24.sk

Zameriame sa najmä na tých, ktorí jazdia na samovyvažovacom vozidle typu Segway. Takéto vozidlo môže viesť len osoba staršia ako 15 rokov, ktorá je povinná mať na hlave prilbu a počas jazdy za zníženej viditeľnosti musí mať na sebe reflexné prvky.

Vodiči samovyvažovacieho vozidla smú jazdiť len jednotlivo za sebou a nesmú prekročiť rýchlosť chôdze. Mestská polícia bude tiež kontrolovať, či chodcov v pešej zóne neohrozujú cyklisti alebo osoby na korčuliach, kolobežke, skateboarde či obdobnom športovom vybavení.

Tieto osoby sú povinné dbať na zvýšenú ohľaduplnosť voči chodcom, ktorých nesmú ohroziť ani obmedziť. V prípade potreby sú povinní z dopravného prostriedku zosadnúť.

Prečítajte si aj: Mestská polícia si posvietila na bratislavských taxikárov

Za porušenie predpisov môže mestská polícia uložiť blokovú pokutu do výšky 33 €.

„Chceme, aby mestskí policajti boli bližšie k ľuďom. Sme tu pre Bratislavčanov a návštevníkov hlavného mesta. Veríme, že prítomnosť peších policajtov v bratislavských uliciach prinesie viac poriadku, bezpečnosti a spokojnosti občanov,“ priblížil náčelník mestskej polície Peter Krajíček

„Od nástupu nového náčelníka mestskej polície Petra Krajíčka sme posilnili počet policajtov v Starom Meste o 4 príslušníkov mestskej polície,“ informovala Ľubomíra Miklovičová, hovorkyňa Mestskej polície.

Na okrskovej stanici Staré Mesto pôsobí v súčasnosti 62 príslušníkov mestskej polície. Vedenie mestskej polície vyčlenili 14 policajtov, ktorí pôsobia výlučne v peších hliadkach. V priemere tak ulice Bratislavy denne križuje o dve pešie hliadky viac a v noci pridali jednu hliadku navyše.

„Cieľom nového vedenia mestskej polície je zvyšovať počet mestských policajtov tak, aby čo najefektívnejšie zabezpečovali poriadok v meste a pomáhali Bratislavčanom a návštevníkom mesta,“ uviedla Ľubomíra Miklovičová.

Prečítajte si aj: Výrub stromov na Žilinskej je nateraz pingpong medzi úradmi

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM