ts Správy

Nápad, ako zlepšiť detské ihriská. Rača ich ponúka na adopciu

Mnohé bratislavské ihriská sú v nevyhovujúcom stave. Na niektorých chýbajú lavičky, časti hojdačiek alebo sú ihriská také znečistené, že ich mamičky s deťmi obchádzajú.

Ilustračný obrázok k článku Nápad, ako zlepšiť detské ihriská. Rača ich ponúka na adopciu
Zdroj: TASR

Mestská časť Rača prišla s originálnym nápadom a rozbieha projekt s názvom „Adoptuj si ihrisko“, cieľom ktorého je zlepšenie a zjednodušenie vzťahu medzi občanmi a samosprávou, ako aj jednoduchšie udržiavanie čistoty na ihriskách.

Obyvatelia Rače si môžu adoptovať niektoré z verejných detských ihrísk. Človek, ktorý tak urobí, sa stane následne správcom ihriska. Bude ho pravidelne navštevovať, dohliadať na ostatných návštevníkov a na ich správanie či napríklad tiež naťahovanie plachty na pieskovisko. Akékoľvek problémy bude nahlasovať priamo konkrétnemu úradu.

„Chceme dosiahnuť najmä to, aby sme sa o prípadných závadách alebo problémoch dozvedeli rýchlejšie a operatívnejšie vedeli reagovať. Ľudia sa totiž často spoliehajú, že poškodenú preliezku, hojdačku alebo kolotoč nahlási niekto iný. Takto sa budú podnety zbierať u jedného človeka, ktorý bude mať priamy kontakt na úradníka na oddelení životného prostredia,“ vysvetľuje hovorkyňa starostu MČ Rača Eva Miklánková.

Mestská časť má v správe šesťnásť detských ihrísk a na adopciu ponúkla svoje najfrekventova­nejšie detské ihriská. Ihrisko na Kubačovej, Kafendovej, Gelnickej, Plickovej, Tbiliskej, Na úžinách, Na Pasekách, Hubehého a Hagarovej ulici. „Projekt má zintenzívniť komunikáciu a priamy dosah občanov na tunajší miestny úrad,“ dodáva Eva Miklánková.

Čítajte aj: Čo všetko nájdete v novom športovom komplexe v Rači?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM