Šport

Čo všetko nájdete v novom športovom komplexe v Rači?

Bazény, posilňovne, strelnica, či kryté multifunkčné ihriská. To je len zlomok vybavenia športovo relaxačného areálu - LBG arény, ktorej by sme sa mohli dočkať o dva roky.

Ilustračný obrázok k článku Čo všetko nájdete v novom športovom komplexe v Rači?
Zdroj: Dnes24.sk

LBG aréna by mala byť ekologickým a energeticky úsporným športovým a relaxačným areálom. Projekt výstavby športového komplexu v Rači je navrhovaný na ploche viac ako 25-tisíc metrov štvorcových, na pozemkoch na Černockého ulici.

Z celkového počtu 41 zahájených konaní má doteraz team LBG arény úspešne dokončených celkom 35. Šesť konaní stále prebieha.

Svojim zatočeným tvarom sa prispôsobuje k existujúcemu valu tribúny futbalového štadióna. Týmto spôsobom sú vytvorené dve zóny: vstupná zóna obsluhuje objekt spolu s parkoviskom a čelná zóna, ktorá vytvára poloverejný priestor s doplnkovými funkciami ako bufet, hokejbalové ihrisko, urban park.

Výstavba by sa mala podľa plánov začať ku koncu roka 2016 a predpokladané dokončenie je avizované na marec 2018.

Čítajte aj: Akadémia extrémnych športov pri Rendezi už má právoplatné stavebné povolenie. Kedy sa začne stavať?

Všetko pod jednou strechou

Kompozícia športovísk, ktorých rozmerové usporiadanie dvoch klzísk, bazénov a funkčných zón je komponovaná tak, aby bola dostupná a využiteľná pre vrcholových športovcov, mladých korčuliarov, plavcov, ale aj každého fanúšika pohybu v akomkoľvek veku.

Sľúbená je posilňovňa, strelnica, stickhandling, tréningy agility, skate mill zóna s analytikou, performance zóna, ale aj regenerácia.

Na prvom nadzemnom podlaží sa má nachádzať vstup, korčuliarsky trenažér, dve ľadové plochy, šatne pre hokej, ďalej vo východnej časti sú to šatne pre bazénovú časť, samotný bazén a fitnes.

Na druhom nadzemnom podlaží sú doplnkové funkcie s prevádzkami reštaurácie, ubytovacie zariadenie, detský kútik, kancelárie. Dopravne je objekt obslúžený zo severu z Kadnárovej ulice a zo severovýchodu z Hečkovej ulice.

„Deti potrebujú mať od 14–15 rokov dostupné tréningové aktivity aj s regeneráciou pod jednou strechou a to bez zbytočnej logistiky navyše,“ uvádza LBG na svojej internetovej stránke. Ambíciou je vytvoriť priestor pre vrcholovú prípravu mladých hráčov, korčuliarov a plavcov pod jednou strechou.

Exteriérové multifunkčné ihrisko poskytne krytý priestor sedem dní v týždni pre rôzne druhy športu. V rámci areálu by sa malo nachádzať aj ubytovanie pre športovcov.

Čítajte aj: Národný futbalový štadión by mali začať stavať v priebehu nasledujúcich týždňov

Bazény

Bazén na osem dráh a 25 metrov. Vybavenie by malo spĺňať podmienky pre najnáročnejšie medzinárodné podujatia, tréningové sústredenia viacerých vodných športov vrátane akvabel a vodného póla.

Súčasťou bude aj odpočinkový bazén so slanou teplejšou vodou pre plávania s malými deťmi.

Čítajte aj: Poďte sa najesť do prírody! Vyskúšajte, ako chutí šalát z listov buka či brestu

Zdroj:lbgarena.sk

LBG arena
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM