Rôzne

Na Veľkej Homoli vyrastie nová rozhľadňa. Na jej výstavbu môže prispieť každý

Rozhľadňa Veľká Homoľa v Malých Karpatoch po dlhých rokoch doslúžila. Pre jej zlý technický stav bude onedlho odstránená a nahradí ju nová.

Ilustračný obrázok k článku Na Veľkej Homoli vyrastie nová rozhľadňa. Na jej výstavbu môže prispieť každý
10
Galéria
Zdroj: internet

Rozhľadňa na Veľkej Homoli ponúkala nádherný výhľad turistom a svojim návštevníkom dlhých 16 rokov. Minulý rok na jeseň ju museli pre jej zlý technický stav a narušenú statiku uzatvoriť a v najbližšej dobe bude aj demontovaná.

„Rozhľadňa sa bude demontovať koncom jari. Mesto vyčlenilo z rozpočtu financie a na jej mieste vybuduje novú rozhľadňu, ktorej návrh vzíde z verejnej architektonickej súťaže.“ informuje na svojej webovej stránke mesto Modra.

Verejná zbierka

Prostriedky na výstavbu novej rozhľadne chce mesto získať aj prostredníctvom dobrovoľnej zbierky. Až do konca roka 2018 môže každý ľubovoľnou čiastkou prispieť k vybudovaniu a sprístupneniu novej turistickej rozhľadne.

Ako informuje mesto Modra, prispieť môžete viacerými spôsobmi. Buď na určený bankový účet, ktorý nájdete TU, alebo do pokladnice mestského úradu. Ďalšou možnosťou je príspevok do prenosných pokladničiek označených Mesto Modra – dobrovoľná zbierka – Veľká homoľa. Záujemcovia môžu do nich prispievať na kultúrnych, športových a iných spoločenských podujatiach organizovaných alebo spoluorganizovaných mestom Modra na jeho území.

Veľká Homoľa je 709 metrov vysoký kopec, ktorý leží v Malých Karpatoch neďaleko mesta Modra. 20-metrová drevená rozhľadňa sa na jeho vrchu týči už od roku 2001. Z jej najvrchnejšej plošiny ste pri priaznivých podmienkach mohli dovidieť až do rakúskych Álp.

Ilustračný obrázok

Rozhľadne v okolí Bratislavy
10
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM