Správy

Na pôde BSK budú diskutovať o národnom parku Podunajsko

Bratislavský samosprávny kraj sa rozhodol vytvoriť priestor na diskusiu o možnosti vyhlásenia národného parku Podunajsko na svojom území.

Ilustračný obrázok k článku Na pôde BSK budú diskutovať o národnom parku Podunajsko
Zdroj: TASR

Na pôde Bratislavského samosprávneho kraja sa v piatok 17.6. uskutoční diskusia
 o možnostiach vyhlásenia národného parku Podunajsko. Zúčastnia sa jej zástupcovia mimovládnych organizácií, samospráv, vyšších územných celkov, štátnej správy a riaditelia národných parkov Donau–auen a Podyjí.

Bratislavský samosprávny kraj sa rozhodol vytvoriť priestor na diskusiu o možnosti vyhlásenia národného parku Podunajsko na svojom území. „Oslovili nás naši obyvatelia, že majú záujem, aby vznikol národný park v rámci lužných lesov. Myslím si, že je dôležité počúvať názor obyvateľov a vytvoriť priestor na takúto diskusiu,“ hovorí podpredseda BSK Martin Berta.

Témou diskusie bude predstavenie fungovania 2 národných parkov v Rakúsku a Česku, ako aj vízia budúcnosti národného parku Podunajsko. Na diskusiu prijali pozvanie aj Carl Manzano – riaditeľ národného parku Donau-auen a Tomáš Rothröckl – riaditeľ národného parku Podyjí.

„Všetci aktívni obyvatelia kraja, ktorí majú záujem diskutovať o budúcnosti a vízii národného parku v rámci nášho územia, sú v piatok vítaní. Teším sa, že riaditelia dvoch národných parkov v susedných krajinách prijali naše pozvanie a predstavia prítomným hosťom všetky úskalia vyhlasovania a starostlivosti o národný park,“ uzatvára podpredseda BSK Martin Berta.

Čítajte tiež: Diskusia k ochrane lesov v Podunajsku pokračuje

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM