Kultúra

Na Dňoch Petržalky zahviezdia Chris Norman aj Chinaski

Na jún sa Petržalčania každý rok mimoriadne tešia. Práve vtedy sídlisko ožíva koncertami, športom, varí sa guláš, stretávajú sa susedia a kamaráti.

Ilustračný obrázok k článku Na Dňoch Petržalky zahviezdia Chris Norman aj Chinaski
8
Galéria
Zdroj: TASR

Začiatok leta je už tradične pre všetkých obyvateľov najväčšieho sídliska spätý s veľkou kultúrnou a športovou akciou pod názvom Dni Petržalky. Tento rok ich vyvrcholenie mestská časť naplánovala na 17. júna. Dostihovú dráhu v tento deň okrem stánkov s voňavým jedlom, pitím a všelijakými drobnosťami zaplní hudba, pri ktorej rytme sa možno baviť až do polnočného ohňostroja.

Od športu po kvapku krvi

Kultúrnemu vyvrcholeniu podujatia Dni Petržalky 2017 budú predchádzať športové zápolenia. Môžete sa zúčastniť plaveckej štafety, tenisového turnaja, majstrovstiev Európy AQUATHLON, futbalových zápasov Penalta, MiniPenalta, LadyPenalta. Najväčším podujatím bude beh pre verejnosť RUN FEST Petržalka a tiež Olympijský festival nádejí. Seniori si môžu zmerať svoj dôvtip v hre sudoku.

Pre najmenších mestská časť pripravila Deň detí v psom parku a slávnostné otvorenie Lunaparku. Dobrovoľní darcovia najvzácnejšej tekutiny určite zavítajú aj na Petržalskú kvapku krvi. Pri príležitosti Dní Petržalky 2017 vyhlásia aj výsledky ankety Osobnosť Petržalky 2017 a Junior Osobnosť Petržalky.

Pestrý galaprogram

Najväčšiemu záujmu sa každý rok teší Galaprogram Dni Petržalky, ktorý má už tradične svoje stále miesto na dostihovej dráhe v Starom háji. Magnetom programu bude najmä bývalý člen skupiny Smokie, spevák Chris Norman. Mladších roztancuje česká kapela Chinaski, alternatívnejšie Heľenine oči, King Shaolin a raper Plexo. Program spestria aj energickí world muzikanti z Pressburger Klezmer Band, ktorí namiešajú hudobný „kokteil“ zo židovskej, z balkánskej a orientálnej hudby, ako aj zo slovenského a cigánskeho folklóru.

V priebehu dňa (17. júna 2017) sa najmenší môžu vyblázniť na detskej scéne, dospelí nájdu množstvo zaujímavých výrobkov v zóne ľudových tradícií a remesiel. Petržalčania si zvolia aj najmilšieho psieho „orieška“. Organizátori nezabudli ani na starú dobrú klasiku – Petržalskú burzu kníh a prezentáciu miestnych základných a stredných škôl.

Dni Petržalky 2017
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM