han Rôzne

Moderná METROPOLA v srdci Európy: Spoznali by ste Bratislavu? TAKTO sa zmenila! FOTO

Veru, už nie je to, čo bývala! Hlavné mesto Slovenska sa nám mení pred očami. Tí, korí v Bratislave dlhšie neboli, zostanú prekvapení. Veď koniec koncov, posúďte sami!

Ilustračný obrázok k článku Moderná METROPOLA v srdci Európy: Spoznali by ste Bratislavu? TAKTO sa zmenila! FOTO
29
Galéria

Na Slovensku sa nájdu tí, ktorí Bratislavu milujú, ale aj tí, ktorí ju „nemusia“. S tým sa nedá nič robiť, ale jedno s jedným treba súhlasiť. Naše hlavné mesto sa mení na modernú metropolu. A to utešene rýchlo!

Nové centrum mesta

Dôkazom toho je aj prvý slovenský mrakodrap Eurovea Tower, ktorý vyrástol pri Dunaji ako súčasť gigantického nákupného centra. Meria 168 metrov! Práve Pasáž Eurovea 2 je najväčším svojho druhu na Slovensku a je doplnená o promenádu Dunaja.

Len cez cestu stoja výškové dvojičky známe ako Panorama City a cez ďalšiu cestu nájdeme ďalšiu novú štvrť. Tá sa volá SKY PARK a dominantou sú tri výškové veže, ktoré slúžia na bývanie.

Práve prebieha aj výstavba štvrtej takejto veže, ktorej dokončenie je naplánované na prvú polovicu roka 2025. Bude mať 31 poschodí a bude v nej 260 bytov. Aj tá je podobne ako predchádzajúce navrhnutá svetoznámym architektonickým štúdiom Zaha Hadid Architects.

Proste, downtovn

Moderne sa takéto centrum mesta volá downtown. A už si zvykáme aj na ten bratislavský downtown, ktoré sa rozrastie o ďalšie veže a rezidencie. Nesmieme ešte vynechať ani nákupné centrum Nivy, ktoré stojí na mieste bývalej autobusovej stanice. Výnimočné je tým, že na streche sa nachádza park a mnoho zelene.

KLIKNITE aj na tieto články:

Bratislava na záberoch
29
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM