Krimi

Mestská polícia eviduje v júli už 128 priestupkov s alkoholom

Bratislavskí mestskí policajti zaevidovali od začiatku mesiaca počas kontrol v uliciach hlavného mesta celkovo 128 porušení zákazu požívania alkoholu na verejnosti.

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia eviduje v júli už 128 priestupkov s alkoholom
Zdroj: TASR

Približne polovica z priestupkov bola v Starom Meste, porušenie predmetného a platného všeobecne záväzného nariadenia sa nevyhlo ani mestským častiam Karlova Ves, Petržalka, Ružinov či Dúbravka. V júni ich bolo celkovo 133. Informovala hovorkyňa mestskej polície Ľubomíra Miklovičová.

V tejto súvislosti skontrolovali uplynulú noc zákaz požívania alkoholu aj v nedávno zrevitalizovanom areáli Hradného vrchu.

„Počas nočnej špeciálnej kontroly sme zaevidovali 16 priestupkov súvisiacich s pitím alkoholu na verejnosti. Ani v jednom prípade nešlo o mladistvého,“ konštatovala policajná hovorkyňa.

Pre opakované nedodržiavanie prevádzkových hodín niektorých podnikov v Starom Meste sa mestská polícia zameriava častejšie aj na túto oblasť. V noci nadnes si napríklad posvietili na šesť prevádzok na Beblavého a na Židovskej ulici. „Vo všetkých podnikoch sme zaevidovali priestupky, ktoré sme postúpili miestnemu úradu,“ doplnila Miklovičová. Od začiatku mesiaca pritom policajti zaznamenali 114 priestupkov súvisiacich s prevádzkovými časmi podnikov, v júni to bolo 78. Okrem dodržiavania prevádzkových hodín sa mestská polícia zameriava aj na kontrolu povolení pre letné terasy.

Prečítajte si tiež: Štatistiky utopených varujú. Najhoršia je kombinácia kúpania a pitia alkoholu

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM