Nikola Richterová Rôzne

Máte veľa oblečenia a neviete čo s ním? Na Burzoblšáku sa dnes predávali aj luxusné značky

Na gymnáziu na Bajkalskej ulici sa dnes stretli predávajúci, ktorých spájalo jedno – preplnený šatník a veľa vecí, ktoré nemajú svoje využitie. Namiesto vyhodenia však mali možnosť ponúknuť tieto nepotrebnosti ďalej. Okrem zárobku môžu mať tiež radosť z ochrany životného prostredia.

Ilustračný obrázok k článku Máte veľa oblečenia a neviete čo s ním? Na Burzoblšáku sa dnes predávali aj luxusné značky
Foto: Nikola Richterová / Zdroj: Dnes24.sk

Februárový Burzoblšák ponúkol prítomným množstvo rôznorodých vecičiek. Predávajúce tu ponúkali skutočne široký sortiment – od oblečenia, cez topánky, bižutériu, hračky, či nápadité bytové doplnky. Záujemkyne o ponúkanie svojich vecí zaplatili za umožnený predaj dve eurá.

„Ja ponúkam najmä oblečenie. Mám ho strašne veľa a tieto veci už nenosím, no na druhú stranu mi je ľúto to vyhodiť,“ povedala nám mladá študentka Petra, ktorá bola na podobnej akcii vôbec po prvýkrát.

Na podujatí sme stretli aj množstvo záujemkýň, ktoré prechádzali od jedného stolu k druhému a skúšali si veci. „Ja som prekvapená, že množstvo mladých dievčat tu ponúka ozaj pekné kúsky. Vo veľa prípadoch ide aj o luxusný značkový tovar, na ktorý by som za normálnych okolností nemala peniaze,“ priznala sa Mária, ktorá prišla na Burzoblšák pozrieť len náhodne popri prechádzke so svojím psom.

Spôsob šetrenia životného prostredia

Odevný priemysel je v súčasnosti jedným z najväčších strašiakov životného prostredia. Módne značky majú počas roka stále viac a viac kolekcií a ľudia preto v menia svoj šatník omnoho častejšie ako tomu bolo kedysi. Nepotrebné veci preto často končia v kontajneroch.

Akcie, akou je napríklad Burzoblšák, sú obľúbenými aj vo svete a fungujú na báze second-handov. Ľudia prídu na vopred dohodnuté miesto, kde si za symbolickú sumu zaplatia prenájom a neskôr tu ponúkajú svoje onosené alebo len nepotrebné veci. Ako môžeme vidieť, akcie tohto druhu sa rozširujú aj v Bratislave.

Februárový Burzoblšák
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM