Nina Táborská Rôzne

„Mať doma útulkáčov? To je bezpodmienečná láska!" SOS pre zvieratká opäť spojí ľudí pre dobrú vec

Takmer tridsať osobností kultúrneho a verejného života ide pomáhať opusteným a týraným zvieratám na pravidelnú akciu SOS pre zvieratká. Akcia sa koná pravidelne pri príležitosti Medzinárodného dňa zvierat. Jej cieľom je upozorniť na problematiku zvierat bez domova a týraných zvierat.

Ilustračný obrázok k článku „Mať doma útulkáčov? To je bezpodmienečná láska!" SOS pre zvieratká opäť spojí ľudí pre dobrú vec
Zdroj: TASR

Medzi osobnosťami sa objavia herečky Zuzana Haasová, Alena Ďuránová, Janka Lieskovská, Zuzana Skopálová, operná speváčka Linda Ballová, sochárka Jana Brisudová, spisovateľka Ivana Havranová, poslanci NRSR Martin Poliačik a Lucia Nicholsonová , i viceprimátorka Bratislavy Iveta Plšeková.

Akcia SOS pre zvieratá sa koná pravidelne pri príležitosti Medzinárodného dňa zvierat.

Jej cieľom je upozorniť na problematiku zvierat bez domova a týraných zvierat, ale aj pomôcť útulkom z celého Slovenska pripraviť sa na zimné obdobie, ktoré je pre zvieratá v útulkoch vždy viac ako náročné.

„Musím poďakovať aj módnej návrhárke Dane Kleinert, ktorá nám spolu so spolupracovníkmi ušila na akciu vyše sto pelieškov pre psíkov,“ povedala hlavná organizátorka Monika Kozelová. „Je úžasné, že v tejto pohnutej dobe sa nájde tak veľa ľudí, ktorým nie je ľahostajný ani osud opustených a týraných zvierat. Mnohé osobnosti dokonca samé adoptovali psíka z útulku, Janka Brisudová, viceprimátorka Iveta Plšeková, aj Martin Poliačik, či Lucia Nicholsonová majú doma dokonca po dvoch.“

„Mať doma útulkáčov? To je bezpodmienečná láska, radosť, starosť, boj so susedmi, ale hlavne to najvernejšie priateľstvo a uvedomenie si, že nie každý musí mať modrú krv,“ Nicholsonová.

Akcia SOS pre zvieratká, ktorú organizujú občianske združenia SAOZ, SOS pre zvieratá v spolupráci s mestom Bratislava, BKIS, Non-stop Production a Mestskými lesmi je určená pre celé rodiny. V sobotu 3.októbra 2015 sa na Partizánskej lúke predstaví 20 útulkov pre psov, mačky a kone z celého Slovenska.

Okrem možnosti adoptovať si psíka, čaká na návštevníkov aj bohatý program. Zaspievajú Marián Greksa, Otto Kollmann, raper Presento, Svetlana a Zuzka Haasová, ktorá príde aj so svojou sovičkou Šumienkou. Okrem toho sa v ukážkach predstaví Bratislavská kynologická záchranárska brigáda, účastníčka tohtoročného X-factoru Aďka Tomeková, ktorá zatancuje so svojimi psíkmi.

Najmä rodičov s postihnutými deťmi bude zaujímať ukážka canisterapie, majiteľov zvierat bezplatná veterinárna poradňa . Súčasťou akcie bude aj autogramiáda hercov zo seriálu Divoké kone a módna prehliadka psíkov.

Pomôcť môžu aj návštevníci už tradičnou zbierkou granúl, konzerv, nepotrebných vecí po zvieratkách, ako sú peliešky, deky, obojky, vodítka, odblšováky, odčervováky, hračky, pamlsky, misky , ale aj dezinfekčnými prostriedkami, dôležitými pre každodennú údržbu kotercov.

Akciu, ktorá začína o 11:00 hodine a naplánovaná je do 17:00 budú moderovať Binďo, Andrej Wallner, Majo Staráček a Zuzka Viciaňová.

Prečítajte si tiež: Chcú im pomôcť, no v skutočnosti im ubližujú. Chorobné hromadenie zvierat je vážnym problémom aj v Bratislave

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM