Maros Palesch Rôzne

Magistrát rozširuje trolejbusovú trať

BRATISLAVA. Bratislavská samospráva napriek vypätému mestskému rozpočtu spúšťa jeden zo svojich rozvojových projektov. Projekt, ktorý prispeje k rozšíreniu siete modernej a ekologickej verejnej dopravy.

Ide o rozšírenie existujúcej trolejbusovej siete v širšom okolí Horského parku, od ulice Stromova cez Pražskú–Brniansku–Prokopa Veľkého a Hroboňovu. Na stavbu nadviaže v budúcnosti nová trať, ktorá predĺži cestovanie trolejbusovou dopravou až k Vojenskej nemocnici a zvýši sa tým dopravná obslužnosť na dôležitom cestnom ťahu Kramáre, Patrónka.

Z dôvodu realizácie stavebných prác bude od pondelka budúceho týždňa (22. august) obmedzená doprava na bratislavských uliciach Hroboňova a Prokopa Veľkého. Nevyhnutné dopravné obmedzenia a obchádzkové trasy budú vyznačené prenosným dopravným značením. Ukončenie stavebných prác na úseku dlhom 4.1 km je naplánované najneskôr do polovice novembra. Projekt, ktorý bratislavská samospráva spolufinancuje z európskych fondov (náklady cca. 2,4 mil. eur), bude slávnostne spustený v stredu, 24. augusta.

Zdroj: Magistrát hl. m. SR Bratislavy, Ľubomír ANDRASSY

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM