Alexandra Húsková Rôzne

Magistrát chystá vynovenie električkovej trate na Hlavnú stanicu

Modernizácia električkových tratí má za cieľ zlepšiť kvalitu mestskej hromadnej dopravy pre cestujúcich modernými, komfortnými nástupiskami, vybavenými informačným systémom a lepším prepojením jednotlivých druhov dopravy.

Ilustračný obrázok k článku Magistrát chystá vynovenie električkovej trate na Hlavnú stanicu
Zdroj: Dnes24.sk

Bratislava pripravuje viaceré projekty modernizácie električkových radiál. V najbližšom čase sa bude realizovať modernizácia trate na Hlavnú stanicu, a to na Štefanovičovej ulici v úseku medzi Radlinského a Kýčerského ulicou.

Podľa hlavnej dopravnej inžinierky mesta Tatiany Kratochvílovej s modernizáciou začnú 1. júna. Stavba by mala byť ukončená koncom augusta.„So zhotoviteľom stavby aj s projektantom rokujeme o konečnom riešení električkovej trate, nechceme totiž, aby sa opakovali chyby z Dúbravky,“ podotkla. Pôvodný projekt totiž obsahoval technické chyby, ktoré musia byť odstránené.

Viac o modernizácii električkovej trate v Dúbravke si prečítajte tu:

Trať do Dúbravky stále neskolaudovali. Projekt má hneď niekoľko nedostatkov

Električková trať v Dúbravke bude konečne skolaudovaná

Cieľom modernizácie električkových tratí je zlepšenie kvality MHD pre cestujúcich modernými a komfortnými nástupišťami, vybaveným informačným systémom a lepším prepojením jednotlivých druhov dopravy. „Dôležitou súčasťou je aj zlepšenie parametrov tratí, zvýšenie cestovnej rýchlosti a zavedenie preferencie verejnej hromadnej dopravy. Toto je ďalší krok k príprave na nové električky,“ uviedla hovorkyňa hlavného mesta Ivana Skokanová. Ako doplnila, dopravu počas výluky nahradí autobusová doprava.

Projekty modernizácie tratí pripravuje mesto v súlade so schválenou Koncepciou rozvoja mestskej hromadnej dopravy v Bratislave. Samospráva chce zvyšovať atraktivitu MHD a dosiahnuť zvyšovanie podielu cestujúcich. Plánované sú tak modernizácie aj na Karloveskej, Ružinovskej a Vajnorskej radiále. „Modernizácia bude prebiehať postupne. V súčasnosti sa pripravuje projektová dokumentácia,“ dodala Skokanová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM