Správy Samospráva

Ľudia robia z detských ihrísk SMETISKÁ: Pozrite, koľko nebezpečných hračiek odviezli preč

Na mnohých ihriskách to vyzerá ako na zbernom dvore. Mnoho hračiek je tam nepoužiteľných a často aj nebezpečných.

Ilustračný obrázok k článku Ľudia robia z detských ihrísk SMETISKÁ: Pozrite, koľko nebezpečných hračiek odviezli preč
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Bratislavčania sa iste zhodnú na tom, že ihrisko by malo byť bezpečným priestorom pre deti. Vďaka nanoseným haldám hračiek na niektorých z nich, to však vôbec platiť nemusí.

Nebezpečné hračky

Samospráva Petržalky sa pustila do práce a z ihrísk putovali plné kontajnery poškodených hračiek do odpadu. To u niektorých ľudí vzbudilo pohoršenie, iní zas samospráve tlieskajú.

Pri upratovaní nešlo ani tak o formičky a vedierka na pieskovisku, skôr o nebezpečné väčšie hračky, ako sú odrážadlá či detské kuchynky.

„Na petržalských detských ihriskách často badať aj umelé hračky väčších rozmerov, ktoré tam rodičia prinesú popri jarnom upratovaní či vyraďovaní z domácnosti. Vo viacerých prípadoch ide o poškodené kusy, prípadne k ich poškodeniu prichádza pravidelným používaním malých návštevníkov ihriska, čím sa stávajú pre okolie nebezpečné. Keďže hračky nie sú ukotvené, stačí silnejší vietor, ktorý ich odfúkne a úraz je na svet,“ pripomína samospráva na sociálnej sieti.

Pravdou je, že na mnohých ihriskách to vyzerá ako na zbernom dvore. Mnoho hračiek je tam nepoužiteľných a často aj nebezpečných. Petržalka sa preto postarala o ich odstránenie.

„Ak vám je ľúto starých nevyužitých hračiek, venujte ich, prosíme tým, ktorí ich potrebujú a ušetrite tým od hračkárskeho smogu naše detské ihriská,“ uzatvára nakoniec petržalská samospráva.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM