Rôzne

Ľudia bez domova pomáhajú mestským vrabcom a sýkorkám prežiť zimu

"Bude zima, bude mráz, kam sa vtáčik, kam schováš?" Vďaka pomoci ľudí bez domova nájdu mestské vtáčiky útočisko v nových búdkach.

Ilustračný obrázok k článku Ľudia bez domova pomáhajú mestským vrabcom a sýkorkám prežiť zimu
10
Galéria
Zdroj: TASR

Predajcovia Nota bene vedia, aké je to byť v zime bez domova. Preto sa rozhodli pomôcť ľahšie prežiť zimu opereným obyvateľom mesta. Dnes24.sk o tom informovala Sandra Pazman Tordová z OZ Proti prúdu.

Domov pre každého

Všetci potrebujú svoj domov. Aj ľudia, aj zvieratá. Preto v stredu 18. 12. o 12:00 hod. v záhrade Prezidentského paláca v Bratislave osadia predajcovia Nota bene vtáčie búdky pre drobné mestské vtáctvo.

„Záleží nám na tvoroch, s ktorými zdieľame naše mesto. Aj oni potrebujú bezpečné miesto, kde sa ukryjú pred zimou a nečasom, a priestor, kde si môžu vytvoriť na jar hniezdo. Pre ľudí to platí rovnako. Ľudia bez domova potrebujú svoj domov. Preto v Nota bene pomáhame ukončovať bezdomovectvo v nájomnom bývaní. V rámci pilotného projektu Sociálnej nájomnej agentúry sprostredkúvame nájomné byty aj od súkromných prenajímateľov za zníženú cenu,“ povedala Sandra Pazman Tordová z občianskeho združenia Proti prúdu, ktoré vydáva časopis Nota bene.

OZ Proti prúdu pomáha ľuďom bez domova dostať sa z ulice, získať domov, zlepšiť prístup k práci, oddĺženiu a zdravotnej starostlivosti. Pomáhať môžete aj vy – TU.

Búdky pre vtáky poskytla malá rodinná firma Bat-man. Navrhuje a vyrába búdky, ktoré vytvárajú priestor pre život pre chránené živočíchy, najmä pre vtáky a netopiere.

Vtáčie búdky v záhrade Prezidentského paláca
5
Galéria
Zdroj: TASR

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM