Rôzne Správy

Lúčnica predvedie svoje umenie aj na bratislavskej hlavnej stanici

Nenechajte si ujsť netradičné vystúpenie tanečníkov a muzikantov zo svetoznámeho umeleckého súboru Lúčnica v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Lúčnica predvedie svoje umenie aj na bratislavskej hlavnej stanici
5
Galéria
Zdroj: TASR

Slovenská a svetová folklórna ikona – súbor Lúčnica, predvedie počas nasledujúceho týždňa svoje majstrovstvo vo Vysokých Tatrách. Stane sa tak len pár dní po tom, čo zomrel choreograf, dlhoročný umelecký vedúci súboru Lúčnica a profesor Vysokej školy múzických umení v Bratislave Štefan Nosáľ.

Tešiť sa však môžu aj diváci v Bratislave. Lúčnica totiž pocestuje do Tatier rýchlikom R 609 „Spišan“ v pondelok 31. júla s odchodom o 13:55 hod. a ešte pred nástupom do vlaku potešia náhodných okoloidúcich, turistov a ostatných cestujúcich na bratislavskej hlavnej stanici. Informuje o tom Železničná spoločnosť Slovensko na svojej webovej stránke.

Lúčnica v Tatrách

Ak sa počas týždňa budete nachádzať v Tatrách, alebo v ich blízkosti, nenechajte si ujsť vystúpenie tejto folklórnej legendy. Program Lúčnice sa začne v utorok 1. augusta výstupom súboru na Kriváň a bude pokračovať v stredu spoločným spievaním s podtatranskými folklórnymi skupinami okolo Štrbského Plesa.

Vrcholom ich pobytu v Tatrách bude predstavenie pod skokanskými mostíkmi na Štrbskom Plese vo štvrtok 3. augusta po 19:00 hod. To najlepšie z repertoáru Lúčnice predvedie takmer celý 50-členný tanečný súbor aj so speváckou skupinou a veľkým orchestrom.

Vstupenky na predstavenie si môžete zakúpiť cez ticketportal.sk.

Lúčnica
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM