Nina Táborská Kultúra

Leto v Karlovej Vsi odštartovalo! Čaká vás množstvo kultúrnych a pohybových aktivít zadarmo

Rovnako ako iné mestské časti, aj v Karlova Ves bude počas letných mesiacov organizovať podujatia v rámci Kultúrneho leta. To odštarovalo tento mesiac a potrvá až do konca letných prádznin. Podujatia sú kombináciou kultúry a pohybu. Všetky sú zadarmo.

Ilustračný obrázok k článku Leto v Karlovej Vsi odštartovalo! Čaká vás množstvo kultúrnych a pohybových aktivít zadarmo
Zdroj: TASR

Pripravované podujatia nie sú len predstaveniami bez diváckeho zapojenia, pripravené sú aj viaceré aktivity, do ktorých sa budú môcť Karlovešťania aktívne zapojiť.

Čakajú vás verejné hodiny jógy vo vodárenskej záhrade, tanečná škola v Líščom údolí a garage band contest – súťaž o najlepšiu amatérsku kapelu alebo hudobníka.

“Chceme pracovať aj s kultúrou tela a viac spolupracovať s Karloveským športovým klubom,” vysvetlil vedúca oddelenia kultúry Adriána Majka.

Hodiny jógy sa budú konať od 24. júna každú stredu od 17:30 vo vodárenskej záhrade, v prípade nepriaznivého počasia v Karloveskom kultúrnom centre na Molecovej ulici. Viesť ich bude skúsený tréner Vlado Šuchter.

Veľká časť programu sa bude konať v Parku SNP v Líščom údolí. “Snažili sme sa vyberať rôzne miesta konania v mestskej časti, aby sme priniesli život do celej mestskej časti,” povedal Majka.

Karlovešťania sa tak v Líščom údolí budú môcť naučiť tancovať základy kubánskej cha-chi a lyrickej rumby pod vedením Karloveského tanečného centra dňa 9.7. a 6.8.

Počas celého leta bude v Líščom údolí premietať aj letné kino. Prinesie klasiky slovenskej a českej kinematografie ako sú Samotári či Ostro sledované vlaky priamo pod hviezdnu oblohu. Pripravené bude aj občerstvenie. Termíny premietaní sú 2.7, 16.7, 23.7, 30.7, 13.8, 20.8. Každý deň bude v Líščom údolí fungovať aj letná čitáreň, kde si bude možné zapožičať jednu z kníh miestnej knižnice či dennú tlač a prečítať si ju v tieni stromov alebo altánku.

Prečítajte si tiež: Kino pod holým nebom prinesie do Bratislavy taliansku klasiku už zajtra. Tento rok sa presúva k Dunaju

Na svoje si počas kultúrneho leta prídu aj deti – čaká ich rozprávkové leto, teda séria divadelných predstavení od rôznych divadelných súborov. Striedavo zahrajú na Námestí Sv. Františka a na pri fontáne na Pribišovej ulici na Dlhých dieloch. Celý program je priložený nižšie.

Na všetky podujatia bude vstup voľný. V prípade nepriaznivého počasia sa budú konať v Karloveskom centre kultúry na Molecovej ulici. Bratislava24.sk o programe informovala Kristína Hudeková z Miestneho úradu Karlova Ves.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM