Rôzne

Ktorá časť Bratislavy je najlepšia na bývanie? Centrum to rozhodne nie je

Bratislava má viacero obľúbených lokalít, ktoré sú ako stvorené na bývanie. Boli sme zvedaví, ktorá časť hlavného mesta je podľa vás tá najlepšia.

Ilustračný obrázok k článku Ktorá časť Bratislavy je najlepšia na bývanie? Centrum to rozhodne nie je
9
Galéria
Zdroj: TASR

Pred pár dňami sme sa v hlasovaní pýtali, ktorá časť Bratislavy je najlepšia na bývanie. Naši čitatelia rozhodli, že víťazom sa stala Rača.

Za Raču hlasovalo viac ako 32 percent respondentov. Na druhom mieste skončila Petržalka s necelými 19 percentami a treťou najobľúbenejšou lokalitou sa stal Ružinov so 17 percentami hlasov. Za zmienku stojí ešte mestská časť Dúbravka, ktorá získala takmer 14 percent hlasov našich čitateľov.

Medzi komentármi na sociálnej sieti sa objavili aj také lokality ako Dlhé Diely, okolie Horského parku alebo Ovsište. Jeden z diskutujúcich mal ešte originálnejší názor: „Mimo Bratislavy.“

Výhody Rače

Rača je plná historických pamiatok a rôznorodých kultúrnych podujatí. Z Rače pochádza niekoľko úspešných slovenských vinárov. Vinice neslúžia len na produkciu vínnej révy, ale aj na príjemné prechádzky v prostredí Malých Karpát s množstvom zelene a spleťou turistických chodníkov.

Mestská časť leží v pokojnejšom prostredí ďalej od centra. Ak sa však chcete dostať na Hlavné námestie alebo k novému Starému mostu, nie je to žiadny problém. Električkou, ktorú do Rače predĺžili v roku 1965, sa do centra dostanete za 20 minút.

Napriek tomu, že hlasovanie vyhrala Rača, lokalita najlepšia na bývanie je dosť subjektívna záležitosť, ktorá závisí od viacerých faktorov. Ľudí pri hľadaní najlepšieho miesta na život ovplyvňuje vzdialenosť od centra, občianska vybavenosť, dostupnosť škôl v okolí, množstvo zelene, možnosti parkovania alebo kriminalita.

Každému vyhovuje niečo iné, a či je to Ružinov, Lamač, Vajnory alebo Karlova Ves, pre každého je najobľúbenejšia tá jeho mestská časť či lokalita Bratislavy.

Ilustračný obrázok

Bratislavské mestské časti vhodné na bývanie
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM