Rastislav Búgel Krimi

Kto sa vyhrážal VRAŽDENÍM na školách? Autorovi e-mailov hrozí DOŽIVOTIE!

Autor e-mailov sa školám vyhrážal, že ak nedostane desať miliónov, bude vraždiť. Keď ho chytia, hrozí mu doživotie.

Ilustračný obrázok k článku Kto sa vyhrážal VRAŽDENÍM na školách? Autorovi e-mailov hrozí DOŽIVOTIE!
5
Galéria

Polícia stále pátra po páchateľovi, ktorý viacerým slovenským školám rozposlal výhražné e-maily. Anonym sa mal vyhrážať, že pokiaľ nedostane desať miliónov eur v kryptomenách, 6. decembra zaútočí na niektorú zo škôl a zavraždí čo najviac ľudí.

Správu poslal viacerým školám

„Vzhľadom na latentnosť a anonymitu spáchania skutku je vystopovanie digitálnej stopy veľmi sťažené. Snažíme sa získať všetky dostupné informácie,“ povedal na mimoriadnej tlačovej konferencii policajný prezident Ľubomír Solák.

Výhražné e-maily mali dostať školy v Bratislavskom, Žilinskom a Prešovskom kraji. Polícia vo štvrtok (7. decembra) informovala, že podobné správy dostali aj dve školy v Banskobystrickom kraji.

Autorovi hrozí doživotie

Vyhrážka bombovým útokom je trestným činom, za ktorý hrozia vysoké tresty odňatia slobody. Pripomína to Ministerstvo vnútra (MV) SR v súvislosti s nedávnou bombovou hrozbou viacerým školám na Slovensku.

Ministerstvo vnútra SR apeluje na verejnosť, že v záujme eliminovania takýchto prípadov treba venovať zvýšenú pozornosť téme na celospoločenskej úrovni. Priblížilo, že polícia od januára do októbra tohto roka trestne stíhala za šírenie poplašnej správy dvoch maloletých a jedného mladistvého. Za násilie páchané na skupine obyvateľov boli trestne stíhaní štyria mladiství.

Bombovú hrozbu z toho týždňa rieši ako prípad obzvlášť závažného zločinu teroristického útoku, kde hrozí páchateľovi až doživotný trest.

„Spoločne s ministerstvom školstva, ako aj ďalšími relevantnými inštitúciami by sme mali participovať na zintenzívnení osvety vo vzťahu k verejnosti, že každé takého konanie je nežiaduce, respektíve, ako môže spoločnosť prispieť k zamedzeniu takéhoto konania,“ uviedol minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Twitter.com/Dr. David Lütke
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM