Nina Táborská Samospráva

Konečne si Bratislavčania budú mať kde posedieť? Oprava lavičiek v správe mesta sa blíži ku koncu

Mesto začalo opravovať lavičky v lete tohto roka, pričom bola opravená stovka lavičiek v rámci prvej a druhej etapy opráv. V súčasnosti sa pracuje na tretej a štvrtej, poslednej etape. Ukončenie opráv, v prípade priaznivého počasia, potrvá do konca roka.

Ilustračný obrázok k článku Konečne si Bratislavčania budú mať kde posedieť? Oprava lavičiek v správe mesta sa blíži ku koncu
Zdroj: Dnes24.sk

Na revitalizáciu lavičiek vyčlenilo hlavné mesto viac ako 25-tisíc eur po tom, ako bolo zistených viac ako 300 poškodených lavičiek počas ich kontroly.

„Revitalizácia verejných a mestských priestorov je jednou z priorít mesta. Mestské lavičky sú dôležitou súčasťou verejných priestorov a preto je potrebné, aby boli všetky plne funkčné, bezpečné a esteticky dotvárali naše mesto. Ak si na lavičku nemôžete sadnúť, je zbytočná. Lavičky musia slúžiť tým, ktorí si chcú na nich posedieť a oddýchnuť,“ vysvetlil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

V súčasnosti sa pracuje na tretej etape, ktorá sa realizuje v Horskom parku. V rámci nej sa robí výmena a náter desiatok drevených častí lavičiek. Počas tejto etapy bude odstránených a obnovených niekoľko úplne zdevastovaných lavičiek.

Štvrtá etapa opráv zasa prebieha v lokalitách mestských častí Staré Mesto, Ružinov, Petržalka a to na frekventovaných miestach ako je napr. Námestie Ľudovíta Štúra, Americké námestie, Hurbanovo námestie, Námestie Eugeňa Suchoňa, Mestské hradby, Most Apollo a ulice ako Mozartova, Kapucínska a ďalšie. Natierajú sa najmä drevené laty, konštrukcie a čistí sa kameň.

Ukončené práce

V rámci prvej a druhej etapy mesto spravilo výmenu drevených lát na frekventovaných lokalitách ako napríklad Námestie M. Benku, Námestie Eugena Suchoňa, Hodžovo námestie, Stará tržnica, takisto ulice Geologická, Martinengova, Klincová – Mraziarenská, Dunajská a Bartokova – Mozartova.

V lokalitách Stará tržnica, Námestie M. Benku a Hodžovo námestie sa spravil okrem výmeny lát aj náter dreva a konštrukcie a okrem toho boli osadené aj stredové operadlá.

Prečítajte si tiež: Komentár: Ľudia bez domova nie sú holuby. Tým, že nebudú môcť spať na lavičke, ich v meste neubudne

Už takmer všetky lavičky mesta oštítkované, aby bolo jasné, kto je ich správcom. V prípade poškodenia či zničenia lavičky je tak možné obrátiť sa na priamo na správcu, ktorým je oddelenie životného prostredia hl. mesta a ktoré zabezpečí nápravu. Štítkovanie zvyšných lavičiek v Horskom parku sa dokončí ešte tento rok, keď sa úplne dokončí oprava lavičiek.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM