Kultúra

Koncert na Devíne oslávi slobodu vo všetkých jej formách

Koncert Pocta slobode 2016 sa koná pri príležitosti 48. výročia okupácie Československa vojskami Varšavskej zmluvy, 72. výročia SNP a 27. výročia pádu železnej opony.

Ilustračný obrázok k článku Koncert na Devíne oslávi slobodu vo všetkých jej formách
Zdroj: TASR

Bratislavský samosprávny kraj už po ôsmy raz pripravuje koncert Tribute to Freedom – „Pocta slobode“, ktorý bude už tento piatok 19. augusta na bratislavskom hrade Devín. Predstavia sa Jana Kirschner, Szidi Tobias a Sima Martausová.

Tradícia devínskych koncertov

„Koncert Pocta slobode je poctou občiansko – demokratickým tradíciám Slovenska. Táto novodobá koncertná tradícia vznikla pri príležitosti 20. výročia pádu železnej opony, výročia Nežnej revolúcie, s pripomienkami výročí boja slovenského národa proti fašizmu. Devín sa stáva pamätným miestom pre demokraticky zmýšľajúcich občanov Slovenska. Nie je to až tak dávno, kedy tu bol plot z ostnatého drôtu,” povedal bratislavský župan Pavol Frešo.

Koncert Tribute to Freedom – „Pocta slobode“ je od roku 2009 neoddeliteľnou súčasťou kultúrneho a spoločenského diania v Bratislave, s presahom na celé Slovensko.

Slávnostný koncert Bratislavského samosprávneho kraja „Pocta slobode 2016“ sa koná pri príležitosti 48. výročia okupácie Československa vojskami Varšavskej zmluvy, 72. výročia SNP a 27. výročia pádu železnej opony.

O umelecký zážitok sa tento rok postarajú slovenské speváčky Jana Kirshner, Szidi Tobias a Sima Martausová, ktoré návštevníkom prinesú známe i menej známe skladby.

Koncert sa uskutoční v piatok 19. augusta o 18.30 h na hrade Devín. Vstup je voľný.

Čítajte aj: Smrť ho čakala v Petržalke. Desivý osud talentovaného hudobníka

Hudba Európy na Devíne
27
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM