Krimi

Kolobežkár jazdil totálne na mol! Spôsobil dopravnú nehodu

Polícia sa zaoberá prípadom 37-ročného muža, ktorý po nehode na elektrickej kolobežke nafúkal 2,19 promile.

Ilustračný obrázok k článku Kolobežkár jazdil totálne na mol! Spôsobil dopravnú nehodu
9
Galéria

K nehode došlo v sobotu ráno na Šulekovej ulici. Polícia v tejto súvislosti na sociálnej sieti upozorňuje účastníkov cestnej premávky, že pre všetkých platia povinnosti dodržiavať jej pravidlá.

Spadol

Policajti priblížili, že kolobežkár stratil rovnováhu, spadol na vozovku, v dôsledku čoho utrpel poranenia hlavy. Následne bol prevezený na ďalšie lekárske ošetrenie do jednej z bratislavských nemocníc. „Vykonanou dychovou skúškou mu policajti namerali 1,05 miligramu na liter alkoholu v dychu, čo predstavuje 2,19 promile,“ uviedli.

Letné slnečné počasie je v plnom prúde a s ním pribudlo na cestách aj viac vodičov, motocyklistov, cyklistov, korčuliarov, kolobežkárov a chodcov. „Avšak treba si opäť pripomenúť – vy všetci ste účastníkmi cestnej premávky a podľa zákona je každý z vás povinný dodržiavať jej pravidlá!“ píšu policajti.

Aj s jazdou na e-kolobežke sa spájajú isté pravidlá, ktoré by mal každý vodič dodržiavať. „Medzi tieto pravidlá zaraďujeme aj to, že osoba, ktorá šoféruje elektrickú kolobežku nesmie byť pod vplyvom alkoholu. Neplatí to iba v prípade jazdy v obci/meste alebo na ceste vyhradenej pre cyklistov aj v tomto prípade však nesmie hodnota alkoholu v krvi presiahnuť 0,5 promile,“ uzatvára Polícia Slovenskej republiky.

SLNEČNÝ VÍKEND AJ PRINIESOL: ALKOHOL NA KOLOBEŽKE A MOTORKÁRA, KTORÝ PRECENIL SVOJE SCHOPNOSTI... Letné slnečné počasie...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Monday, August 10, 2020
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM