Rôzne Správy Samospráva

Karlovešťania sa môžu tešiť na vynovený bazén i dlhoočakávanú lodenicu

S výstavbou lodenice v Karlovej Vsi by sa malo začať už v blízkej dobe. Aké sú ďalšie plány a ciele samosprávy v roku 2018?

Ilustračný obrázok k článku Karlovešťania sa môžu tešiť na vynovený bazén i dlhoočakávanú lodenicu
Zdroj: Bratislava - Karlova Ves

Dlhoočakávaný projekt novej lodenice v Karloveskej zátoke sa v tomto roku konečne stane skutočnosťou. S prácami by sa malo začať už v najbližších dňoch či týždňoch. Okrem toho má samospráva v pláne aj ďalšie významné investície.

„Za najdôležitejšie pre rok 2018 považujeme ukončenie výstavby karloveskej lodenice, spustenie školského bazéna v ZŠ Alexandra Dubčeka a opravu striech telocviční v Spojenej škole Tilgnerova,“ pre Bratislava24.sk povedal Branislav Heldes z miestneho úradu.

Nová lodenica

Nová lodenica bude trojpodlažná, bude mať suterén, teda jedno podzemné podlažie a dve nadzemné podlažia. Podzemné podlažie bude podľa plánov slúžiť ako hangár pre uskladnenie lodí (vizualizáciu novej lodenice nájdete na konci článku, pozn. red.).

Podľa mestskej časti má výstavba lodenice veľký význam z hľadiska zachovania tradičných vodáckych športov v zátoke, ktoré sú ohrozované rôznymi rozvojovými projektami. Lodenica zároveň rozšíri ponuku služieb, lebo nebude slúžiť len organizovaným členom vodáckych klubov, rekreačným či výkonnostným športovcom, ale bude poskytovať služby aj širokej verejnosti.

Rekonštrukcia bazéna

Rekonštrukcia školského bazéna na Majerníkovej ulici mala prebiehať už minulý rok. Nakoniec sa však tieto plány nepodarilo splniť a obnovu bazéna v ZŠ Alexandra Dubčeka museli odložiť. Tento rok by sa to už ale malo podariť.

Bazén slúžil verejnosti do júna 2015, kedy ho pre jeho nevyhovujúci stav museli zatvoriť. Stav bazéna je natoľko zlý, že je potrebná komplexná rekonštrukcia. V havarijnom stave je predovšetkým vzduchotechnika, ale vymeniť bude treba aj elektrické rozvody, radiátory, okná, bazénovú technológiu či osvetlenie.

Ďalšie plány

Mestská časť plánuje aj nákup ďalšej techniky pre ešte výraznejšiu údržbu verejných priestranstiev. „Radi by sme prispeli k odstráneniu ďalších reklamných stavieb, napríklad aj jedného veľkého bigbordu pri vstupe do Karlovej Vsi na Botanickej ulici,“ prezradil Branislav Heldes s tým, že na jeho mieste by chceli vysadiť veľký strom.

VIZUALIZÁCIA NOVEJ LODENICE:

Zdroj: Bratislava - Karlova Ves
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM