Rôzne Správy

Nová lodenica v Karloveskej zátoke by sa už onedlho mohla začať stavať

Dlhoočakávaný projekt v Karlovej Vsi sa blíži do fázy samotnej realizácie. Už budúci rok by sme sa mali dočkať novej lodenice, ktorá bude slúžiť športovcom i verejnosti.

Ilustračný obrázok k článku Nová lodenica v Karloveskej zátoke by sa už onedlho mohla začať stavať
Zdroj: Bratislava - Karlova Ves

Športová verejnosť, nielen v Karlovej Vsi, čaká na novú lodenicu už niekoľko rokov. Toto čakanie by sa však malo už o pár mesiacov skončiť.

Hľadá sa zhotoviteľ lodenice

Karlova Ves má už od apríla 2016 stavebné povolenie a aktuálne prebieha verejné obstarávanie na zhotoviteľa lodenice. „Výzva na predkladanie ponúk bola vo Vestníku Úradu pre verejné obstarávanie zverejnená 2. novembra 2017. Lehota na predkladanie ponúk bola stanovená na 5. december 2017,“ Bratislava24.sk informoval Branislav Heldes z miestneho úradu v Karlovej Vsi s tým, že po komisionálnom vyhodnotení predložených ponúk bude vo verejnom obstarávaní použitá elektronická aukcia. Samospráva predpokladá, že zhotoviteľ stavby by mohol byť známy do Vianoc.

To znamená, že so samotnou výstavbou by sa mohlo začať už onedlho. „V prípade, že bude verejné obstarávanie zhotoviteľa lodenice úspešne ukončené do konca tohto roka, výstavba lodenice sa môže odovzdaním staveniska začať v prvých dňoch nového roka,“ prezradil Heldes.

Pre športovcov i verejnosť

Nová lodenica bude trojpodlažná, bude mať suterén, teda jedno podzemné podlažie a dve nadzemné podlažia. Podzemné podlažie bude podľa plánov slúžiť ako hangár pre uskladnenie lodí. Lodenica umožní aj nové služby. „Po jej dokončení tu bude vodácke centrum, spoločenská miestnosť i klubovňa. Na poschodí vodáci nájdu šatne, sušiareň či fitness miestnosť,“ doplnil Heldes.

Podľa mestskej časti má výstavba novej lodenice veľký význam z hľadiska zachovania tradičných vodáckych športov v zátoke, ktoré sú ohrozované rôznymi rozvojovými projektami. Lodenica zároveň rozšíri ponuku služieb, lebo nebude slúžiť len organizovaným členom vodáckych klubov, rekreačným či výkonnostným športovcom, ale bude poskytovať služby aj širokej verejnosti.

„V rámci vodáckeho centra by mala fungovať predajňa či požičovňa vodáckych potrieb. V spoločenskej miestnosti či klubovni by mali byť organizované najrôznejšie podujatia, prednášky, besedy, premietania filmov či výchovné kurzy pre všetkých záujemcov o vodácke športy,“ dodal Branislav Heldes.

TAKTO MOMENTÁLNE VYZERÁ POZEMOK, KDE VZNIKNE KARLOVESKÁ LODENICA:

Zdroj: Bratislava - Karlova Ves
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM