Jakub Haršany Samospráva

Karloveskí vodiči si môžu parkovaciu kartu vybaviť rýchlo a bezplatne už dnes

Od pondelka 5. septembra si vodiči z bratislavskej Karlovej Vsi môžu vybaviť bezplatnú kartu pre skúšobný projekt parkovania, ktorý mestská časť spustí od 1. októbra.

Ilustračný obrázok k článku Karloveskí vodiči si môžu parkovaciu kartu vybaviť rýchlo a bezplatne už dnes
Zdroj: Bratislava - Karlova Ves

Cieľom nového systému parkovania je zvýhodniť domácich obyvateľov mestskej časti. Zmeny sa budú týkať občanov v zóne Silvánska, konkrétne ulíc Silvánska, Karloveská, Kuklovská, Suchohradská, Sekulská, Brodská, Levárska a Lackova.

Parkovaciu kartu si môžu vybaviť vodiči s trvalým pobytom na spomenutých uliciach. Vďaka karte získajú od začiatku októbra výhodu 24-hodinového bezplatného parkovania.

Elektronický formulár

Kartu je možné vybaviť vyplnením a vytlačením žiadosti, ktorú nájdete TU. “Vypísanú žiadosť prinesie vodič od 5. septembra do Centra služieb občanom na Námestí sv. Františka, kde si každý pracovný deň na počkanie a bezplatne vybaví parkovaciu kartu,“ vysvetlila dopravná inžinierka Tatiana Kratochvílová. Ak sa nechcete zdržiavať s tlačením dokumentu, žiadosť je možné odoslať aj elektronickou formou.

Pri vybavení bezplatnej parkovacej karty potrebuje mať každý vodič so sebou aj občiansky a vodičský preukaz a osvedčenie o evidencii vozidla. Získanú kartu, ktorá Karlovešťanov zvýhodní pred ľuďmi bez trvalého pobytu, vodič umiestni po zaparkovaní vozidla na palubnú dosku svojho vozidla.

Mestská časť navyše informuje, že vodiči s trvalým pobytom v Karlovej Vsi budú mať k dispozícii až 90 percent parkovacích plôch.

Čítajte aj: Lepšie parkovanie nadosah? V Petržalke na Vavilovovej vyrastie nový garážový dom

Ilustračný obrázok

Parkovanie v Petržalke
14
Galéria
Zdroj: Rozumné parkovanie
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM