Rôzne

Práce na karloveskej radiále pokračujú: V týchto dňoch odstraňujú koľaje od Harmincovej po Hanulovu

Hlavné mesto upozorňuje, že koľajnice budú prevážať do areálu Dopravného podniku Bratislava do vozovne Jurajov dvor.

Ilustračný obrázok k článku Práce na karloveskej radiále pokračujú: V týchto dňoch odstraňujú koľaje od Harmincovej po Hanulovu
20
Galéria
Zdroj: TASR

V rámci aktuálne realizovanej modernizácie Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály v Bratislave pokračujú s demontážou a odstránením električkových koľají od Harmincovej po Hanulovu ulicu. Hlavné mesto upozorňuje, že koľajnice budú prevážať do areálu Dopravného podniku Bratislava do vozovne Jurajov dvor.

Koľajnice nepôjdu do šrotu

„Odstraňovať sa budú koľajnice po poliach v celistvosti v dĺžke až 18 metrov. Ide totiž o koľajnice, ktoré sú zachovalé a dopravný podnik ich vie využiť pri opravách,“ uviedol magistrát na sociálnej sieti. Keďže ide o nadrozmerný náklad, prevoz koľajníc sa bude robiť do piatka 20. septembra v nočných hodinách medzi 22:00 a 4:00 hod.

Trasa kamiónov prevážajúcich koľajnice bude cez Harmincovu na bratislavský diaľničný obchvat, následne na výjazd na Trnávku a do vozovne Jurajov dvor. Samospráva žiada vodičov o zvýšenú pozornosť.

Dlhoočakávaná rekonštrukcia Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály za 65,1 milióna eur s DPH sa začala 22. júna. Potrvať má do septembra 2020 a je rozdelená na viacero etáp. Prvé dve etapy majú trvať do 20. decembra. Zhotoviteľom prác je konzorcium firiem DK Radiála. V dôsledku prác je na viacerých miestach Karlovej Vsi a Dúbravky obmedzená doprava, vrátane výluky električiek.

Rekonštrukcia Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály v Bratislave
20
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM