Rôzne Samospráva

Karlova Ves pripravuje v Líščom údolí niekoľko noviniek. Potešia sa aj cyklisti

Na jar čaká návštevníkov parku v Líščom údolí zopár užitočných zmien. Na čo sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Karlova Ves pripravuje v Líščom údolí niekoľko noviniek. Potešia sa aj cyklisti
4
Galéria
Zdroj: internet

Ak radi trávite svoj voľný čas v Parku SNP v Líščom údolí, zbystrite pozornosť. Karlova Ves pripravuje od jari niekoľko noviniek, ktoré majú zlepšiť podmienky pre návštevníkov parku, prispieť k jeho čistote a chrániť ho pred nepríjemnými situáciami.

Čistejšie a bezpečnejšie

Začiatkom jari pribudnú v parku nové veľké nádoby na odpad. Zabezpečí ich miestny úrad a zamestnanci verejnoprospešných služieb ich budú pravidelne vyprázdňovať.

Na dodržiavanie poriadku v parku bude dozerať aj správca, ktorý bude môcť v prípade potreby požiadať o súčinnosť mestskú políciu. „Záujemcovia o pozíciu správca parku sa môžu ozvať na telefónnom čísle 0903 534 010 alebo 0903 725 459. Za sezónnu prácu bude správca parku dostávať odmenu od miestneho úradu,“ informuje samospráva na webovej stránke.

Karlova Ves bude prísnejšie dohliadať aj na zákaz vytvárania ohnísk mimo oficiálne vytvorených. Tie totiž predstavujú veľké riziko vzniku lesných požiarov. Zamestnanci miestneho úradu budú pravidelne kontrolovať ohniská a tie nepovolené likvidovať.

Navyše zriadia aj systém oficiálneho rezervovania ohnísk a altánku v parku. „Ten, kto si ohnisko rezervuje, bude mať súčasne k dispozícii kľúč k toaletám v parku. Cieľom tohto opatrenia je získať prehľad o identite rezervujúceho a vytvoriť tak určitý tlak na dodržiavanie poriadku,“ vysvetľuje miestny úrad.

Samospráva má dobré správy aj pre nadšencov cyklistiky, ktorí sa radi chodia prevetrať po Líščom údolí. Na ceste vedúcej parkom vyznačia cyklotrasu, čo by malo znížiť riziko kolízií cyklistov s ostatnými návštevníkmi parku.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM