Nina Táborská Samospráva

Kandidát na primátora Andrej Palacko: Mestu chýba život, politici nehovoria pravdu a problémy ľudí nikto nerieši

Obnovenie Občianskych výborov či zmena v administratívnej správe mesta. To sú niektoré z dvanástich programových cieľov, ktoré si stanovil kandidát na primátora Bratislavy, fotograf Andrej Palacko. Zmeniť chce najmä stav i prístup k hlavnému mestu.

Ilustračný obrázok k článku Kandidát na primátora Andrej Palacko: Mestu chýba život, politici nehovoria pravdu a problémy ľudí nikto nerieši
Zdroj: Dnes24.sk

Vrátiť život do Bratislavy, obnoviť zeleň a zakázať nepovolené stavby, slovenské potraviny, ekológia, prezident na hrad ale i občianske výbory… Kandidát na primátora Bratislavy Andrej Palacko sformuloval niekoľko hlavných problémov hlavného mesta, ktorým by sa ako primátor Bratislavy chcel venovať.

Prečo ste sa rozhodli kandidovať na primátora Bratislavy?

Po roku 1989 sa Bratislava postupne stala centrom ľudí, ktorí s ňou nemajú cítenie. Chcem osloviť občanov hlavného mesta, aby obnovili svoje medziľudské vzťahy a mohli opäť dôverovať systému. Tu sa nič nezlepšuje a nedeje už niekoľko rokov. Ľudia sú neštastní, mesto vedú politici, ktorí rozkrádajú kasu. Ja nie som politik, som nezávislý kandidát, ktorý rozumie ľuďom. Niekto povie, že je politológ, ja som občanológ. Do tohto mesta treba vrátiť zeleň, treba zakázať všetky nepovolené stavby, tu nesmú byť súkromné parkoviská na verejných priestoroch a teda treba aby tu bol niekto, kto s tým aj naozaj niečo chce urobiť.

Čo vás motivovalo?

Motivovala ma najmä túžba pomôcť občanom Bratislavy, aby sa už nemuseli spoliehať na politické strany a politikov ale na odborníkov. Je úplne zbytočné aby sme tu mali toľko ministerstiev, ktoré nič neriešia. To sú miliardy, ktoré unikajú. Načo je nám 17 mestských častí, Bratislava by sa mohla spravovať podľa piatich obvodov a tým by sa ušetrilo kopec peňazí, ktoré sa dajú využiť celkom inak.

Svoje návrhy na riešenie súčasných problémov Bratislavy a jej občanov ste formuloval v dvanástich bodoch, ktorý je najsilnejší?

Zriadiť mestské firmy, ktoré sa budú starať o mesto. Ak niekto povie, že ušetril 40 miliónov to je chyba, tu sa mali ušetriť miliardy. K tomu práve môžu mestské firmy dopomôcť.

Aké sú najväčšie chyby komunálnej politiky v Bratislave podľa vás?

V poslancoch. Tu sú len oni, nechodia medzi ľudí a nepočúvajú. Iba spíšu vaše problémy a potom sa 25 rokov vôbec nič nedeje a nerieši. Tam nesedia žiadni umelci, architekti, urbanisti, a podobne. Nikto, kto by ľudí skutočne vypočul a urobil niečo pre nich.

Aká je vaša najväčšia výhoda oproti ostatným kandidátom?

Nepodlieham žiadnej politickej strane, nikdy som v žiadnej nebol a tým pádom som nikdy nikomu neuškodil. Ja som vo fotografii odkryl ľuďom svoju dušu a svoju osobnosť a čestným prístupom sa chcem stavať aj k problémom hlavného mesta.

Odkaz pre Bratislavčanov: „Kandidujem ako občan, nezávislý kandidát, občanológ, ktorý chce vrátiť život do hlavného mesta.“

Svoju kampaň chce kandidát odštartovať podľa pravidiel, 30.októbra.

Fotograf Andrej Palacko
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM