Kultúra

Tipy na týždeň: Okrem výhľadov z rozhľadne spoznáte aj Nevadskú púšť a nový pub kvíz o hudbe

Voľné dni sa skončili, v našom meste však bude viacero možností, kam sa vybrať. Rozhodnúť sa môžte pre meditáciu, výlet, prednášky s diskusiami alebo pre kvíz a koncerty.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na týždeň: Okrem výhľadov z rozhľadne spoznáte aj Nevadskú púšť a nový pub kvíz o hudbe
Zdroj: TASR

Meditácia aj improvizácia v Bystre

Či ste skúsený meditátor, úplný začiatočník, alebo ste o meditácii nepočuli, môžte sa lepšie zoznámiť so svojím vnútorným svetom. V Bystre – Komunitnej Obývačke sa dá chvíľu nič nerobiť, iba v kľude sedieť a pozorovať svoj vnútorný moment. Polhodinová meditácia je sprevádzanou hovorenými inštrukciami a potom krátkym priestorom na otázky alebo diskusiu.

Príďte skôr, nech je dostatok času dostať základnú inštrukciu. 18:00 – vstúpte, dvere sú otvorené, 18:10 – dvere sa zamykajú (po tomto čase nás budete rušiť), 18:40 – otázky, rozprávanie sa, bytie človekom

streda od 17:45 / Bystro Karpatská 3 / Vstupné: dobrovoľný príspevok

Hudobný kvíz Sex, Quiz, Rock & Roll

Na mapu bratislavských pub kvízov pribúda celkom nový, ktorý sa bude venovať len hudobným záležitostiam. Ak sa zapojíte, preverí vaše poznatky z najrôznejších oblastí hudby. Pozostáva z 12 tém po 5 otázok rozdelených do 4 kôl. Veľkosť tímov je maximálne 4 ľudia. Kapacita 30 tímov. Tímy na prvých troch miestach čakajú zaujímavé výhry.

Pre účasť sa treba registrovať

streda 19:30 / Kulturák / vstupné: 2€ za osobu

Moja cesta na Burning man

Burning Man je „festival“ uprostred Nevadskej púšte, kde na jeden týždeň vznikne dočasné mestečko s názvom Black Rock City. Dostať sa na Burning Man je ťažké, prežiť celý týždeň tiež.

Patrik Stantien porozpráva o svojom pobyte na tomto mieste plnom neuveriteľných zážitkov a bezhraničnej slobody.

streda 18:30 / KC Dunaj / vstupné: 3 €

Prechádzka na Kamzík

Aj v novom roku 2020 Seniori v pohybe pripravili výlet na Kamzík. Spolu so Silviou sa pôjde k drevenej rozhľadni pod Kamzíkom. Ponúkne výhľad na zaujímavú panorámu mesta, ktorej súčasťou je Bratislavský hrad, Slavín, most Apollo a široké centrum mesta.

Naspäť do civilizácie zbehnete cez Ahojku a „skontrolujete“ ako sa zmenila od posledného výstupu – tentoraz pôjdete ale cestou dole. Výlet zaberie asi 2,5 hodinky, podľa tempa. Ak používate paličky, nezabudnite si ich pribaliť.

štvrtok 10:00 / konečná trolejbusu 203 na Kolibe / bez vstupného

Materská – otec a mama na materskej

Prednáška Jozefa Mihála je určená pre mladé rodiny. Kapacita priestoru je obmedzená, organizátor preto odporúča kúpiť si lístky v predpredaji.

štvrtok 18:00 / Nová Cvernovka / vstupné v predpredaji: 3 €, na mieste: 4€

Koncert Saxophone Connection

Po trojročnej odmlke budú opäť na jednom pódiu renomovaní jazzoví saxofonisti Nikolaj Nikitin a Peter Dobai. Odznejú autorské skladby oboch hlavných protagonistov. Projekt Saxophone Connection je rýdzo jazzový, spája predovšetkým tuzemskú hudobnú scénu.

V špičkovej zostave sa predstaví aj renomovaný skladateľ a klavirista Ľuboš Šrámek, talentovaný Matej Štubniak, budúcnosť slovenského kontrabasu, či bubeník Marián Ševčík.

štvrtok 19:30 / .klub pod lampou / vstupné: 10€

Koncert The Chronic Sleepers a Nekultúra

The Chronic Sleepers hrá klasický grunge v štýle Mudhoney alebo Nirvana, orientovaný skôr do punku ako do metalu. Okrem dvoch albumov, koncertoch po kluboch hrali na Topfeste, festivale POME Rudava a Music Summer Orava. Predskakovali Slobodnej Európe a Pare na turné Spolu Tour 2017 a so Slobodnou Európou hrali na lodi na Dunaji v rámci turné Pakáreň.

Hlohovecká Nekultúra je v punkovej minoritnej scéne na Slovensku aj v Česku stálica. Ich hity ako Kanady či Zbohom rodina utkveli v pamäti mnohých fanúšikov.

štvrtok 20:00 / Kulturák / vstupné: 3€

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM