Alexandra Húsková Kultúra

Kam tento týždeň v Bratislave? Čaká na vás Festival Slobody, Radůza, ale aj lampiónový sprievod

Pondelok môžte začať vedomostnou súťažou Múdry pondelok, alebo si užite prvé vystúpenie tria Geišbergovcov. Počas tohto týždňa sa začína Festival slobody v kine Lumiére, ktorý ponúkne mnoho výborných snímok. Bratislavu navštívi aj česká Radůza, je si z čoho vybrať.

Ilustračný obrázok k článku Kam tento týždeň v Bratislave? Čaká na vás Festival Slobody, Radůza, ale aj lampiónový sprievod
Zdroj: TASR

- 09.11.2015, Po, Múdry Pondelok Barový vedomostný kvíz Múdry Pondelok moderuje Ludwig Bagin. V dvoch kolách vás pobaví a poučí 30timi otázkami z rôznych vedomostných oblastí.

  • Nu Spirit Club

- 09.11.2015 – 15.11.2015 Festival Slobody Festival slobody je multižánrový medzinárodný festival, ktorý pripomína a analyzuje obdobie neslobody na Slovensku. ​Prinesie množstvo zaujímavých filmov, výstavy, diskusie, divadelné predstavenia, či oceňovanie osobností, ​ktoré sa podieľali na boji proti totalite.

  • vstup voľný, Kino Lumiére

- 09.11.2015, 19:00 hod Po, Geišberg trio Prvý koncert všetkých troch Geišbergovcov v Bratislave! Ich pesničky sú plné všetkého, čo ulahodí srdcu aj duši. Ich hudba je charakteristická jedinečnou poetickosťou, ktorá vás rozosmeje, rozplače, aj roztancuje.

  • Divadlo pod kostolom/Vstupné: 10 €

- 10.11.2015, 19:00 hod Ut, Radůza – koncert Radůza, známa česká speváčka a multiinštrumen­talistka, vydala v tomto roku svoj ďalší autorský album – Marathon příběh běžce a vyrazila na koncertné pódiá, aby ho v živej podobe predstavila svojim fanúšikom. V Bratislave album uvedie vo V – klube.

  • V-klub/Vstupné:17 €

- 11.11.2015 15:00 hod. Str., Noc lampiónov na Kuchajde Pri amfiteátri na Kuchajde bude pripravený zábavný program pre deti, tombola, sladké odmeny a čaj na zahriatie. Ak si vyrobíte vlastný lampión, môžte sa zúčastniť súťaže o najoriginálnejší výtvor.

  • Vstup je zdarma.

- 11.11 2015 17.00 hod. Str., Svätomartinský lampiónový sprievod

V záhrade prezidentského paláca. Organizovaný Nemeckou školou Bratislava. V Nemecku je tradíciou oslavovať tento deň s deťmi, ich rodičmi a učiteľmi piesňami a lampiónovým sprievodom. Deti si nesú vlastnoručne vytvorené lampióny, spievajú pesničky a kráčajú za Svätým Martinom na koni.

Pri fontáne v Prezidentskej záhrade zastane celý sprievod a zahrá sa scéna zo života Sv. Martina: ako sa Sv. Martin podelí o svoj kabát s mrznúcim žobrákom. Deti a dospelí zaspievajú pieseň o Sv. Martinovi a nocou idú naspäť do škole, kde sa môžu posilniť čajom, teplým punčom a inými dobrotami.

Deti si rozdelia vlastnoručne upečené pečivo – Martinské „husi“ na pamiatku láskavosti Sv. Martina.

  • Miesto: pri fontáne záhrade prezidentského (Grasalkovičovho) paláca.

Prečítajte si aj:V Bratislave sa začali Svätomartinské dni. Patrí k nim mladé víno, dobroty, ale aj lampiónový sprievod Starým Mestom

- 11.11.2015, 19:00 hod. St, Katapult – koncert Česká rocková legenda pripravila pre svojich fanúšikov dvojhodinový koncert pri oslave 40 rokov vzniku kapely pod názvom Retro tour.

  • Dom kultúry Zrkadlový háj/Vstupné​:18 €

- 11.11.2015, 20:00 hod. St, Pančlajn Šťavnatá stand-up comedy v Bratislave! Ostrieľaní komici sa postavia tvárou v tvár publiku, aby zabojovali o potlesk inteligentným autorským humorom bez ošúchaných vtipov a samoúčelných vulgarít.

  • KC Dunaj/Vstupné: 11€ / 10€ v predpredaji

- 12.11.2015, 19:00 hod. Št, Incognito – koncert Štrnásťčlenná zostava Incognito znovu príde na Slovensko. Fanúšikom predstaví svoj v poradí už 16. štúdiový album s názvom Amplified Soul. Okrem osvedčených hitov chcú svoje publikum dostať do jazz-funkového tranzu sebavedomými novinkami.

  • Majestic club/ Vstupné: státie – prvých 50 ks po 19 €, balkón – voľné sedenie – prvých 50 ks po 35 €
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM