ts Rôzne

Inšpirovalo sa Japonsko Bratislavou či naopak? Naša fontána má vo svete dvojičku!

Nebolo by to po prvýkrát, čo zahraniční architekti našli inšpiráciu na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Inšpirovalo sa Japonsko Bratislavou či naopak? Naša fontána má vo svete dvojičku!
10
Galéria
Zdroj: TASR

Turisti považujú Disney Sea za jeden z najzábavnejších zábavných parkov na svete. Otvorili ho v roku 1983 ako prvý zábavný park mimo USA. Čo ho spája s Bratislavou?

Akoby jej z oka vypadla

V tokijskom Disney Sea sa môžu fanúšikovia animovaného sveta vyblázniť na desiatkach atrakcií, a samozrejme, odfotiť sa s obľúbenými Disney postavičkami. Našej pozornosti neušla interaktívna fontána, ktorá sa až veľmi nápadne podobá na bratislavskú Planétu mieru.

Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že sa jej tvorcovia inšpirovali práve fontánou spred Prezidentského paláca v Bratislave. Keď sa ale na tokijskú fontánu pozriete bližšie, zbadáte zaujímavé rozdiely. Fontána v zábavnom parku je farebnejšia a vodné trysky striekajú opačným smerom, ako na tej bratislavskej. Tokijská zemeguľa je dokonca interaktívna, otáča sa okolo svojej osi.

Na bratislavskej fontáne sú vodné trysky nasmerované na zemeguľu, obmývajú ju. Oproti svojej japonskej dvojičke vyzerá smutnejšie, čo by ale mohla zmeniť tohtoročná plánovaná rekonštrukcia. Po nej dostane fontána nielen nový obklad, izoláciu a potrubie, ale aj moderné LED osvetlenie.

Fontána v tokijskom zábavnom parku Disney Sea.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM