Kultúra

Hviezdoslavovo námestie zaplnia veľkoformátové fotografie z celého sveta

Výstava s názvom "On the Go" predstaví pod šírym nebom práce autorov z päťdesiatich krajín. Nájdete medzi nimi aj Slovákov.

Ilustračný obrázok k článku Hviezdoslavovo námestie zaplnia veľkoformátové fotografie z celého sveta
Zdroj: asef.org

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR v stredu 7. septembra o 15.00 h na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave slávnostne otvorí putovnú výstavu fotografií Nadácie Ázia-Európa (Asia-Europe Foundation, ASEF) s názvom „On the Go“.

V rámci fotografického projektu pri príležitosti tohtoročného 20. výročia Stretnutia Ázia-Európa účastníci z 50 krajín zaslali do súťaže viac ako 1 500 fotografií zachytávajúcich pohyb a tempo života v oboch regiónoch.

Ocenené fotografie už videli návštevníci viacerých svetových metropol a v Bratislave tento reprezentatívny výber doplnia fotografie slovenských autorov, ktorí sa do projektu zapojili.

Na vernisáži výstavy „On the Go“ sa s kultúrnym programom v altánku na Hviezdoslavovom námestí predstavia študenti Vysokej školy múzických umení v Bratislave. Exteriérovú výstavu veľkoformátových fotografií si obyvatelia a návštevníci hlavného mesta môžu pozrieť v jeho historickom centre do 30. septembra 2016.

Čítajte aj: Pracovný týždeň ponúka festival etno hudby, skvelé koncerty aj geniálneho Rodina

Výstava Hviezdoslavovo námestie
3
Galéria
Zdroj: asef.org
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM