Jakub Haršany Kultúra

Hudba, pútavé filmy aj umenie ulice. V Bratislave zažijete víkend ako sa patrí

Počas najbližšieho víkendu sa v hlavnom meste máte na čo tešiť. Okúzli vás pouličné umenie, vypočujete si hudobný koncert a deti sa zabavia na šarkaniáde.

Ilustračný obrázok k článku Hudba, pútavé filmy aj umenie ulice. V Bratislave zažijete víkend ako sa patrí
10
Galéria

Bratislava Street Art Festival 2016

Kamenné námestie v Bratislave ožije počas dvoch dní pouličným umením a hudbou. Môžete sa tešiť na street art a graffiti, hudobné vystúpenia a divadlo pre najmenších. Špeciálnym hosťom podujatia bude maďarský umelec Fat Heat. Lákadlom programu budú dve dodávky, ktoré priamo pred vašimi očami dostanú nový streetartový design.

Piatok – Sobota / Kamenné námestie / od 15:00 hod. / vstup voľný

Chiki Liki Tu-a

Alternatívna prešovská kapela Chiki Liki Tu-a si pripravila nový koncertný program, ktorým poteší aj bratislavských milovníkov hudby a zábavy. Kapela vydáva nový album 3×4=13 a počas dvoch koncertov v Randal Clube ho pred svojimi fanúšikmi slávnostne pokrstia.

Piatok – Sobota / Randal Club / o 20:00 hod. / vstupné 10 eur

Jeden svet 2016

Ak máte radi dokumenty, neváhajte prísť na 17. ročník medzinárodného festivalu dokumentárnych filmov Jeden svet, ktorý ponúkne viac ako 50 dokumentárnych filmov prevažne zahraničnej produkcie. Pripravené budú aj rôzne diskusie na aktuálne témy a ďalšie sprievodné podujatia. Mottom tohto ročníka je Odmyslime si ploty.

Program filmov nájdete TU.

Piatok – Nedeľa / Kino Mladosť, Kino Film Europe, KC Dunaj, Open Gallery, Filmová a televíza fakulta / vstupné na jeden film 3,50 eur

Rozprávková jeseň

Festival divadelných predstavení Rozprávková jeseň čaká predovšetkým na malých divákov počas troch dní v Dome Kultúry Zrkadlový háj. Cieľom festivalu je nielen zabaviť, ale aj interaktívne zapájať deti do deja rozprávok, rozvíjať ich fantáziu, kreativitu, citové a estetické vnímanie.

Program predstavení si môžete pozrieť TU.

Piatok – Nedeľa / DK Zrkadlový háj / predstavenia o 10:00 a 14:00 hod. / vstupné 2 eurá

Bratislavský Cross 2016

Pre všetkých športových nadšencov je na sobotu pripravený 17. ročník bežeckého podujatia Bratislavský Cross. Beh je určený pre všetky vekové kategórie a nadväzuje na lesný beh Devínska kobyla.

Sobota / Pri kúpalisku Rosnička v Dúbravke / od 10:00 hod. / štartovné od 3 eur

Šarkaniáda na Kráľovej hore

Deti ale aj ich rodičia sa už určite tešia na tradičnú jesennú zábavu – púšťanie šarkanov. Podujatie pripravuje už po piatykrát Občianske združenie Lúka, Rodinné centrá Dlháčik a Klbko v spolupráci s miestnym úradom mestskej časti Bratislava-Karlova Ves. Najoriginálnejšie a najkrajšie šarkany budú ocenené.

Sobota / Na lúke na Kráľovej hore nad Dlhými Dielmi / od 14:00 hod. / vstup voľný

Bratislava Mozart Festival 2016

Milovníci vážnej hudby si prídu na svoje počas festivalu hudby jedného z najslávnejších hudobných skladateľov. Otvárací koncert festivalu prinesie Mozartove najslávnejších diela v molových tóninách. Vrcholné Mozartove opusy zaznejú v trendovom štýle na dobových nástrojoch v podaní festivalovej bandy a orchestra.

Nedeľa / Zrkadlová sieň Primaciálneho paláca / od 19:00 hod. / vstupné 10 eur, na mieste 15 eur

Čítajte aj: Pri Seneckých jazerách budú súťažiť lúštiteľské špičky z celého sveta

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM