Rôzne Správy

Pri Seneckých jazerách budú súťažiť lúštiteľské špičky z celého sveta

Magické štvorce, čísla, sudoku a množstvo rébusov. To všetko prinesú do bratislavského regiónu Majstrovstvá sveta v sudoku a logických úlohách.

Ilustračný obrázok k článku Pri Seneckých jazerách budú súťažiť lúštiteľské špičky z celého sveta
4
Galéria
Zdroj: TASR

Magické štvorce, čísla, sudoku a množstvo logických úloh, to všetko prinesú do bratislavského regiónu Majstrovstvá sveta v sudoku a logických úlohách, ktoré odštartujú už túto nedeľu v Senci.

Rekordná účasť

Majstrovstvá sveta v riešení sudoku a logických úlohách sú najväčším podujatím svojho druhu na svete. Tento rok sa budú konať 16. až 23. októbra 2016 v Senci. Pozostávať budú z dvoch šampionátov. Majstrovstvá v sudoku sa uskutočnia 16. až 20. októbra 2016 a majstrovstvá v logických úlohách 18. až 23. októbra 2016.

Svetové podujatie tohto druhu v sudoku bude na Slovensku už druhý krát, ale svetových top riešiteľov hlavolamov privítame premiérovo.

Podľa doterajších informácií o registrovaných účastníkoch, by Senec mohol dosiahnuť rekordnú účasť a prekonať doterajšie maximum 307 z Pekingu z roku 2013. Pár dní pred šampionátom je totiž zaregistrovaných 314 účastníkov z 34 krajín. Medzi najsilnejšie tímy patria Nemci, Japonci, Číňania, Američania, Česi a Slováci. Premiérovú účasť tento rok zažijú delegácie zo Slovinska, Lotyšska a Bangladéša.

Na oboch šampionátoch sa predstaví 15 slovenských riešiteľov. Najmladším riešiteľom bude 8-ročný študent Yishan Liang z Číny a najstarším 68-ročný architekt Jouni Särkijärvi z Fínska. V rámci obidvoch podujatí sa hodnotia aj vekové kategórie nad 50 a do 18 rokov. Práve v juniorskej kategórii je Slovensko hneď po Číne podľa počtu medailí druhou najúspešnejšou krajinou sveta.

Čitajte aj: V Bratislave si už dnes môžete pozrieť najlepšie animované filmy z celého sveta

Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM