KAW Rôzne

Hrozba zhora

Stromy a nalomené konáre po búrke môžu byť mimoriadne nebezpečné.

Ilustračný obrázok k článku Hrozba zhora
Foto: t s / Zdroj: Dnes24.sk

Silný vietor a intenzívny dážď počas predchádzajúcich dní urobili z niektorých petržalských ulíc prekážkovú dráhu.

Ak ste nemali auto odstavené pod stromom, zrejme sa vášmu majetku nič nestalo. Pozor však na konáre. Okrem tých popadaných na zemi môžu byť na stromoch ešte ďalšie nalomené vetvy. Tie sa pri poryvoch vetra ľahko uvoľnia a stanú sa vážnym nebezpečenstvom pre okoloidúcich.

Kam zavolať?

Ak teda po búrke zbadáte spúšť v podobe polámaných haluzí, neváhajte a dajte to vedieť svojej mestskej časti. „Obyvatelia môžu telefonovať priamo na Oddelenie životného prostredia na miestny úrad v Petržalke, alebo napísať na našu facebookovú stránku. Ešte lepšie a rýchlejšie je zavolať na Zelenú linku, ktorá je k dispozícii celých 24 hodín,“ povedala pre našu redakciu hovorkyňa Petržalky Michela Platznerová.

Zelená linka s číslom 02/63 820 158 je zriadená priamo organizáciou Verejnoprospešných služieb Petržalka. Pracovníkov tejto inštitúcie ste už určite videli pri práci. Spoznáte ich podľa výrazných oranžových viest.

Podľa harmonogramu sa snažia čo najskôr po nahlásení problému odstrániť spadnuté konáre. „Kontrolujú aj ostatné časti stromu, z ktorého vetvy spadli. Snažia sa tak minimalizovať riziko prípadného nešťastia,“ doplnila Platznerová.

Čítajte aj: Hasiči počas búrky odstraňovali polámané konáre, v Devíne sa dnes zosunula pôda

Stromy polámané
4
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM