Hokej Šport

Hokejisti HC Bratislava sa sústredia na play-off. Chcú ísť čo najďalej

Hoci do konca základnej časti chýba hokejistom HC Bratislava ešte zopár zápasov, play-off by im už nemalo ujsť. V ňom chcú prekvapiť a dostať sa čo najďalej.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti HC Bratislava sa sústredia na play-off. Chcú ísť čo najďalej
5
Galéria
Zdroj: Facebook HC Bratislava

Hokejové súťaže nielen na Slovensku sú v tomto období v plnom prúde. Výnimkou nie je ani naša druhá najvyššia liga. V nej sa v tejto sezóne premiérovo predstavil aj zástupca hlavného mesta – HC Osmos Bratislava. Klub, ktorý vznikol len pred necelými tromi rokmi, má za sebou 36 zápasov a získal v nich úctyhodných 50 bodov.

Ako vedenie HC Bratislava hodnotí doterajší priebeh sezóny, sme sa dozvedeli od spolumajiteľa klubu Andreja Roman. „So sezónou sme vcelku spokojní, nakoľko sa ako nováčik nachádzame na 6. mieste a na 5. priečku strácame len 4 body,“ zhodnotil.

Pozitíva aj sklamania

Nováčik súťaže rozhodne nie je fackovacím panákom. Práve naopak, odohrali vyrovnané partie aj proti mužstvám z vyšších priečok. V klube sú spokojní nielen s postavením v tabuľke, ale aj s momentálnym herným prejavom tímu. „Je vidno, že tím, ktorý je zložený prevažne z mladých bratislavských odchovancov, urobil od začiatku sezóny veľký progres,“ doplnil Roman.

V aktuálnej sezóne síce prevládajú pozitíva, ale je jedna vec, ktorá je pre klub zatiaľ sklamaním. Je ňou nízka návštevnosť domácich zápasov. „V tíme je väčšina mladých hráčov, ktorí vyrastali v Bratislave a čakali sme, že keď sa hovorí, ako treba podporiť domácu ligu v hlavnom meste, že si na zimný štadión nájde cestu viac ľudí,“ vysvetlil spolumajiteľ klubu.

Pripravujú sa na play-off

Hoci do konca základnej časti zostáva Bratislavčanom odohrať ešte 10 duelov, play-off by im už s najväčšou pravdepodobnosťou nemalo ujsť. Pred vrcholom sezóny sa mužstvo chce ešte posilniť. Vo výhľade majú dve, tri mená, ale či sa prestupy podarí zrealizovať, bude známe až v priebehu najbližších dní.

Začiatok play-off je naplánovaný na 13. februára. V ňom chce HC Bratislava prekvapiť. „Play-off je, dá sa povedať, úplne nová súťaž, kde sú šance všetkých tímov vyrovnané. Veríme, že sa nám podarí dostať sa v premiérovej sezóne čo najďalej,“ vyslovil želanie na záver Andrej Roman.

HC Osmos Bratislava 2017/18
5
Galéria
Zdroj: Facebook HC Bratislava
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM