Ľubomír Hudačko Kultúra

Hlavné námestie v Bratislave sa opäť zmení: Prečo na ňom bude dominovať francúzska trikolóra?

V Bratislave sa to bude hmýriť francúzskymi tradíciami. Miestni obyvatelia budú mať možnosť zoznámiť sa s tradíciami krajiny galského kohúta. Čo všetko bude ponúkať a aká akcia sa vlastne chystá?

Ilustračný obrázok k článku Hlavné námestie v Bratislave sa opäť zmení: Prečo na ňom bude dominovať francúzska trikolóra?
Zdroj: TASR

Trh s francúzskymi výrobkami, ochutnávky francúzskych špecialít i šansónové piesne. To všetko ponúkne francúzsky vidiek, ktorý sa opäť na jeden deň usadí na Hlavné námestie v Bratislave. V pondelok 14. júla sa totiž mesto po štvrtý raz zapojí do osláv francúzskeho štátneho sviatku – výročia dobytia parížskej Bastily.

Na námestí vystúpia francúzski aj slovenskí umelci, ktorí sa budú snažiť priblížiť francúzsku kultúru slovenskému divákovi. „Vystúpi žonglérska skupina Inspinia, o hudobné zážitky sa postará Anastasia, Thierry and Friends a Miroslav Rajti, Denis Dheym v sprievode orchestra Andante a skupina,“ vymenúva Martina Halušková z referátu mediálnej komunikácie hlavného mesta. Francúzski hostia podľa Haluškovej tiež pripravili rôzne hry pre deti, ktorými zároveň budú prezentovať tradície svojej krajiny.

Oslavy sa v pondelok oficiálne začnú o 16.00 h, trh však bude otvorený už od 13.00 h a hudobný program potrvá do 22.00 h. Oslavy organizuje francúzske veľvyslanectvo, Francúzsko-slovenská obchodná komora, Francúzsky inštitút na Slovensku s podporou francúzskych ekonomických partnerov a bratislavský magistrát spolu s Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM