Tomáš Stupavský Rôzne

Hlavné námestie patrí dobrému jedlu a maškrtám. Kuchári dnes oslavujú svojho patróna

Profesionálni kuchári, ale aj všetci nadšenci dobrého jedla, pitia a zábavy sa dnes stretli na Hlavnom námestí, kde sa konajú Oslavy patróna kuchárov a cukrárov svätého Vavrinca.

Ilustračný obrázok k článku Hlavné námestie patrí dobrému jedlu a maškrtám. Kuchári dnes oslavujú svojho patróna
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Bratislavský klub kuchárov a cukrárov SZKC organizuje už deviaty ročník gastronomickej akcie s názvom „Oslavy sv. Vavrinca“. Šikovní kuchári si opäť svoje stánky rozložili na Hlavnom námestí.

Celá akcia sa koná pod záštitou primátora Iva Nesrovnala a v spolupráci s BKIS ako súčasť festivalu Kultúrne leto a hradné slávnosti Bratislava 2015.

Oslavy zahájil sprievod kuchárov, ktorí pochodovali ulicami hlavné mesta. Následoval nástup kuchárov na prezentáciu prípravy jedál spojenú s ich degustáciou. Celé podujatie sa začalo o 11:00 a potrvá až do 17:00.

A čo všetko môžete na podujatí ochutnať? Grilované kuracie mäso rôzne tvarované, grilovanú zeleninu, delikatesy pripravené z rybacieho mäsa, živánsku pripravenú v alobale, kotlíkový guľáš pripravený v kotline, strapačky s kapustou a údenou slaninkou, palacinky rôzneho druhu. Nechýbajú tu ani rôzne sladkosti ako čokoláda a koláče. Pre milovníkov vína sa tu nachádza aj niekoľko stánkov, ktoré ponúkajú tento alkoholický nápoj.

Prečítajte si tiež: Hviezdoslavovo námestie sa premenilo na dizajnový trh

Oslavy sv. Vavrinca
3
Galéria
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM