Rôzne Správy

Hlavné mesto opravuje dva podchody pre peších v Petržalke

Hlavné mesto pokračuje v opravách podchodov pre peších. Obnova čaká podchody na Rusovskej ceste a na Dolnozemskej ceste.

Ilustračný obrázok k článku Hlavné mesto opravuje dva podchody pre peších v Petržalke
2
Galéria

Hlavné mesto postupne obnovuje podchody pre peších. Po zabezpečení nového osvetlenia v podchode na Hodžovom námestí v lete, sa aktuálne opravujú petržalské podchody – na Záporožskej ulici a na Dolnozemskej ceste. Cieľom je zabezpečiť čistotou, bezpečnosť a zvýšiť tak komfort pre cestujúcich. Práce by mali byť ukončené do konca novembra 2017. Bratisla­va24.sk informovala Veronika Šafáriková z bratislavského magistrátu.

V druhej polovici augusta začalo hlavné mesto s opravou dvoch petržalských podchodov pre peších. Renovácia čaká podchod pre peších na Rusovskej ceste pri poliklinike na Záporožskej ulici a tiež podchod na Dolnozemskej ceste pri Ekonomickej univerzite v Bratislave. V rámci oboch podchodov sa zrenovovali steny, zabezpečili sa nové omietky a nátery. Nanovo natreté a vyčistené boli aj stropy v podchodoch, lokálne sa vyspravili aj betónové sokle pri vstupoch.

Nové osvetlenie

Opravné práce budú ďalej pokračovať výmenou elektrických rozvodov a elektrických rozvádzačov. Hlavné mesto v oboch podchodoch zabezpečí nové osvetlenie s LED technológiou. V rámci opatrení voči ďalšiemu poškodeniu budú steny v podchodoch natreté antigraffiti náterom. Vymenené bude aj zastrešenie vstupov do podchodov a kovové konštrukcie zastrešenia dostanú nový náter.

V záverečnej etape renovácie týchto podchodov sa opravia podlahy vo vstupoch – rampách pre imobilných občanov a kočíky. Následne prebehnú čistiace práce, v rámci ktorých sa vyčistia podlahy v podchodoch a schodiská. Termín ukončenia opravných prác je plánovaný do konca novembra 2017. V budúcom roku mesto plánuje renováciu ďalších dvoch petržalských podchodov.

Ďalšie plány

Okrem petržalských podchodov hlavné mesto tento rok zmodernizovalo aj podchod na Hodžovom námestí, kde v júli prebehla výmena 692 svietidiel. Aj v tomto prípade boli staré svietidlá vymenené za nové svietidlá s LED technológiou.

Postupne mesto plánuje vymeniť svietidlá vo všetkých bratislavských podchodoch. Výmenou starých svietidiel za nové sa zvýšil komfort cestujúcich aj na zastávkach na Patrónke, kde bolo v letných mesiacoch vymenených 69 kusov svietidiel. LED žiarovky oproti klasickým svetelným zdrojom ponúkajú celý rad výhod ako napríklad neporovnateľne vyššia životnosť a nízka spotreba.

Ilustračný obrázok

Hlavné mesto vymieňa osvetlenie v podchodoch
2
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM