Aktualizované Rôzne

HLASUJTE: Ubudne čiernych pasažierov v MHD vďaka vopred ohláseným kontrolám?

Dopravný podnik sa začiatkom mesiaca rozhodol, že bude cestujúcich dopredu informovať o kontrolách revízorov. DPB sa tak snaží bojovať proti čiernym pasažierom. Pomôže to?

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Ubudne čiernych pasažierov v MHD vďaka vopred ohláseným kontrolám?
Zdroj: TASR

Cestujúci bratislavskou hromadnou dopravou sú po novom dopredu informovaní o kontrolách revízorov. Dopravný podnik Bratislava (DPB) sa totiž rozhodol pravidelne zverejňovať informácie o kontrolách revízorov na vybraných linkách MHD.

„DPB chce prostredníctvom zverejnenia kontrol vyzvať verejnosť, aby necestovala bez platného cestovného lístka z dôvodu, že je to nefér voči tým cestujúcim, ktorí si za služby MHD riadne platia,“ vysvetľuje hovorkyňa dopravného podniku Adriana Volfová.

Revízori sú v prostriedkoch verejnej dopravy nasadení počas celého dňa v rôznych časových intervaloch. Ak sa pri kontrole neviete preukázať platným cestovným lístkom, pokuta vás neminie. Tá je v súčasnosti vo výške 50 eur, ak ju vyplatíte priamo na mieste. Ak ju neuhradíte na mieste, môže tak urobiť do piatich pracovných dní v sídle DPB v tej istej sume. Neskôr sa pokuta zvyšuje.

Tento týždeň, (16. – 22. 5. 2016) môžete stretnúť revízorov najmä na týchto vybraných linkách MHD: linky č. 4 , 21, 28, 30, 63, 83, 84, 88, 93, 94, 191, 210

Čítajte tiež: Keď stojí autobus v zápche, nepotrebujete ďalší lístok. Na čo všetko máte ako cestujúci nárok

Ubudne čiernych pasažierov v MHD vďaka vopred ohláseným kontrolám? Áno
Neviem
Nie
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM