Rôzne

HLASUJTE: Čo hovoríte na toalety, ktoré stavajú na Kamzíku?

Verejné toalety na Kamzíku dlhodobo chýbajú. Problém by však mal byť onedlho vyriešený. Za bufetom U Krka finišuje výstavba civilizovaného priestoru, kam si môžete "odbehnúť" počas prechádzok.

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Čo hovoríte na toalety, ktoré stavajú na Kamzíku?
6
Galéria
Zdroj: Bratislava Works

Kamzík je obľúbeným miestom výletov mnohých Bratislavčanov. Najmä počas víkendov sa lesné chodníky aj betónová cesta zaplnia rodinami s deťmi, bežcami či cyklistami. Verejné toalety v spomínanej lokalite však dlhodobo chýbajú.

Toalety za 120-tisíc eur

Iniciatíva Naše Karpaty sa rozhodla problém s toaletami vyriešiť a za bufetom U Krka už finišuje stavba civilizovaného priestoru, kam si môžete „odbehnúť“ počas výletu na Kamzík.

"Dlhodobo vnímame potrebu zabezpečiť na tomto obľúbenom vstupnom bode do lesoparku civilizované toalety či sprchu pre športovcov. Aj preto sme oslovili novomestských poslancov (Mikulec, Korček, Augustinič), ktorí našu snahu podporili,“ povedal ešte v novembri 2017 predseda z Občianskeho združenia Iniciatíva Naše Karpaty Jakub Mrva.

Stavbu toaliet majú na starosti Mestské lesy v Bratislave. Výstavba sa začala v marci tohto roka a onedlho by mala byť vo finále. Všetko by bolo v poriadku až do bodu, keď sa zverejnila suma za murovaný domček s plechovou strechou, ktorý pôsobí v objatí lesa trocha ako päsť na oko.

Za sumu 120-tisíc eur v priestoroch toaliet vzniknú 4 WC pre ženy, 2 WC pre mužov plus 4 pisoáre, 1 WC pre imobilných, 1 prebaľovací kútik, sprchovací kút a sklad. Súčasťou zariadenia bude aj umývačka bicyklov.

Podľa Mestských lesov v Bratislave cena vyplynula z veľkorysej koncepcie toaliet. "Rozsah a vzhľad objektu bol niekoľkokrát konzultovaný s iniciátormi projektu a bol schválený na pravidelnej porade primátora. Suma je vrátane napojenia na inžinierske siete a vonkajších terénnych úprav. Najdrahšie boli úpravy povrchov podláh a ich osadenie, konštrukcie tesárske a stolárske,“ objasnil denníku cas.sk riaditeľ Mestských lesov v Bratislave Juraj Zikmund.

Toalety Kamzík
6
Galéria
Zdroj: Bratislava Works
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM