Tomáš Stupavský Rôzne

Historickými električkami sa počas víkendu previezlo viac ako 10-tisíc ľudí

Počas minulého víkendu sa v našom hlavnom meste uskutočnilo podujatie Bratislava pre všetkých a pri tejto príležitosti mohli ľudia navštíviť množstvo zaujímavých miest a využiť rôzne atrakcie. Jednou z nich bola aj jazda historickou električkou.

Ilustračný obrázok k článku Historickými električkami sa počas víkendu previezlo viac ako 10-tisíc ľudí
Zdroj: Dnes24.sk

V rámci víkendu 25. a 26. apríla mali Bratislavčania možnosť sa v čase od 10:00 do 18:00 bezplatne previesť električkami BMEŽ číslo 18 a 31. Atmosféru dôb minulých dopĺňali aj sprievodcovia, ktorí boli oblečení do uniforiem a poskytovali počas jázd množstvo zaujímavých informácií o histórií verejnej dopravy.

Starší obyvatelia si určite pri jazde zaspomínali na časy zo starej Bratislavy, mladí ľudia si zase mohli vyskúšať ako sa cestovalo električkou v minulosti. Cestujúci sa mohli kochať zrekonštruovaným interiérom alebo si vychutnať jazdu s otvorenými dverami.

„Zo strany cestujúcej verejnosti je vždy záujem o historické vozidlá, preto aj tento rok vypravil Dopravný podnik Bratislava (DPB) tieto unikáty, ktoré boli od ranných hodín až po ukončenie premávky do posledného miesta plné,” uviedla hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

Historické električky premávali po okružnej trase: Vazovova, Špitálska, Námestie SNP, Kapucínska, tunel, Nábr. arm. gen. L. Svobodu, Rázusovo nábrežie, Mostová, Jesenského, Špitálska, Americké námestie, Radlinského /Blumentál/, Vazovova.

Počas víkendu sa potvrdilo, že Bratislavčania majú stále záujem o históriu verejnej dopravy, o čom svedčia aj čísla. Za dva dni sa historickými električkami previezlo minimálne 10-tisíc ľudí.

Prečítajte si tiež: Dobré správy pre cestujúcich: Už od zajtra sa budete môcť odviesť prvou obojsmernou električkou

Zdroj foto: DPB, a.s.

Historické električky
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM