Šport

Futsal-UEFA-Cup: Slov-matic zdolal Nórov 3:0, postup má takmer istý

Úradujúci slovenský šampión Slov-matic FOFO Bratislava zvíťazil v piatkovom zápase 6. skupiny hlavného kola UEFA Futsal Cupu 2014/2015 nad nórskym tímom Vegakameratene 3:0. O jeho góly sa postarali Tomáš Drahovský, Peter Haľko a Dušan Rafaj, brankár Mário Gašparovič si udržal čisté konto.

Ilustračný obrázok k článku Futsal-UEFA-Cup: Slov-matic zdolal Nórov 3:0, postup má takmer istý
Zdroj: TASR

„Oranjes“ deň predtým zdolali APOEL Nikózia 5:1, na konte majú plný počet 6 bodov a sú veľmi blízko postupu do elitného kola. Posledným súperom zverencov trénera Jána Janíka na turnaji v maďarskom Berettyóújfalu bude po dni voľna v nedeľu 5. októbra o 16.30 domáci šampión MVFC Berettyóújfalu. Na prvenstvo v skupine im stačí remíza, postup z druhého miesta im zaručí aj prehra o maximálne sedem gólov.

Do ďalšej fázy (pozn. – Elite round) postúpia dva najlepšie tímy z každej zo šiestich skupín hlavného kola. Až v Elite round súťaže, ktorá je obdobou futbalovej Ligy majstrov, sa k tuctu postupujúcich pridá automaticky nasadené kvarteto FC Barcelona (obhajca trofeje), Kairat Almaty, Araz Naxcivan a Sporting Lisabon.

Žreb elitného kola sa uskutoční 16. októbra v Nyone, boje v štyroch skupinách prebehnú 18.-23. novembra.

Čo na to tréner?

Ján Janík, tréner Slov-maticu: „Na nórskeho majstra sme vyrukovali s vysokým pressingom a prvý polčas sme mali pod kontrolou, súpera sme naozaj do ničoho nepustili. Za stavu 2:0 začali hrať power play, ktorú sme však mali dobre prečítanú z ich včerajšieho zápasu proti Berettyóújfalu. Zvýšili sme vedenie na 3:0 a už sme si ho ustrážili. Nóri boli fyzicky zdatní, dobre stavaní, ale našou trpezlivou hrou sme im neumožnili dostať sa do zápasu, držali sme loptu ďaleko od našej brány. Atmosféra v šatni je výborná, máme 6 bodov a sme blízko postupu, pre ktorý sme si sem prišli. Zajtra si oddýchneme a verím, že v nedeľu sa pobijeme o prvenstvo v skupine. Stačiť nám bude aj remíza.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM