ELA Rôzne

FOTO: Koniec bratislavskej OPACHY! Hotel Flóra začali búrať

Hlavné mesto ešte v októbri 2023 oznámilo svoj zámer, že plánuje zbúrať hotel Flóra v bratislavskom rekreačnom areáli Zlaté piesky.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Koniec bratislavskej OPACHY! Hotel Flóra začali búrať
8
Galéria

Zlaté piesky v Ružinove sú obľúbenou lokalitou obyvateľov Bratislavy. Mnohí sem chodia najmä za rekreáciou k jazeru. Návštevníci tu môžu využívať rôzne služby a zahrať si aj vodné športy.

V severnej časti je dokonca v prevádzke vlek na vodné lyžovanie. Nachádzajú sa tu aj rybári, ktorí lovia ryby najmä v južnej a východnej časti vodnej plochy.

Posledné roky na Zlatých pieskoch chátral 50-ročný objekt niekdajšieho hotel Flóra a Bratislava sa ho chcela zbaviť.

„Hotel Flóra začali búrať. Mestské policajtky a policajti počas preventívno-bezpečnostnej akcie kontrolovali všetky jeho priestory, aby sa uistili, že v ňom neprebývajú žiadne osoby,“ informuje na sociálnej sieti Mestská polícia Bratislava. AKo ďalej dodáva, v opustenej budove vykonali už druhú kontrolu.

Počas prvej v roku 2022 v opustenom hoteli našli dvadsať ľudí bez domova, z toho dve tehotné ženy.

„Policajtky a policajti z Útvaru zásahovej jednotky a kynológie našli pri druhej kontrole množstvo obalov z potravín, ale aj použité injekčné striekačky. Hotel patriaci pod Správu telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ) už od roku 2016 nie je v prevádzke, nakoľko to neumožňoval jeho technický stav. Aktuálne v ňom prebiehajú búracie práce. Jeho areál bude následne využitý pre iné účely,“ dodáva polícia.

Opustený hotel Flóra
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM