Aktualizované KAW Rôzne Správy

VIDEO + FOTO: Bratislavu zasypal sneh. Ako ho zvládajú odhŕňať a kde si treba dávať pozor?

Hlavné mesto čakalo na prvý sneh pomerne dlho. Jemná biela pokrývka teší deti, no magistrátu a mestským častiam často robí vrásky. Ako to vyzerá v centre mesta dnes?

Zdroj: Dnes24.sk

Už pred pár dňami sme vás informovali, že v Bratislave by sa malo dnes (3.12.) rozsnežiť. A aj sa tak stalo. Hlavné mesto už od svitania zasypáva biela pokrývka.

Kde sa šmýka?

Na cestách si v každom prípade treba dávať pozor. Ako zistila redakcia Bratislava24 v teréne, cesty sú posypané, snehu je zatiaľ málo a aj keď sa trocha šmýka, vodiči jazdia opatrne a aj chodci si dávajú pozor.

Stella centrum upozorňuje vodičov hlavného mesta, aby so spomalenou premávkou rátali vo vyššie položených častiach Bratislavy, ako Kramáre, Koliba, Lamač, Krasňany a Rača. Počítať tam treba aj s poľadovicou.

Na šmykľavé chodníky upozorňujú napríklad obyvatelia Devínskej Novej Vsi, kde si treba dávať naozaj dobrý pozor aj pri chvôdzi po chodníku.

Nepremáva MHD

V Bratislave, kde aktuálne sneží, nepremávajú na niektorých úsekoch linky MHD. Upozorňuje na to Dopravný podnik Bratislava.

Linky 32 a 33 nepremávajú v úseku Riviéra – Kuklovská. Linka 37 obojsmerne vynecháva zastávku TV Markíza. „Linky 83 a 84 nepremávajú obojsmerne medzi zastávkami Mokrohájska a Záluhy,“ uviedol dopravca. Linky 32, 209 a 212 nepremávajú obojsmerne medzi Slovenskou akadémiou vied a Kramármi.

Cesty boli pripravené

Meteorológov sledoval aj bratislavský magistrát a cesty už včera pripravil na prvé sneženie v meste. Už v noci vyrazilo 22 sypačov vykonať preventívny posyp magistrátnych ciest, spravidla ciest I. a II. triedy, aby sa predišlo tvorbe ľadu a vrstvy snehu priamo na vozovke. V noci zároveň preventívne ošetrili kritické chodníky, lávky a schody soľou a ďalším materiálom. Informoval o tom primátor Bratislavy Matúš Vallo na sociálnej sieti.

Sneh by sa podľa predpovedí nemal udržať dlho a postupne by sa mal topiť. Ako informuje portál imeteo, sneženie sa bude postupne meniť na dážď so snehom a dážď, ktorý môže namŕzať. Najdlhšie by sa sneženie malo udržať na západe Podunajskej nížiny, v oblasti Záhoria, či na severozápade krajiny.

Článok pokračuje pod galériou, v ktorej sú zábery zo štvrtkového rána (3. 12.)

Prvý sneh v Bratislave (3. 12. 2020)
30
Galéria

Zdržania na cestách

Aj kvôli snehu sa v Bratislave na niektorých miestach tvoria v rannej špičke kolóny. Dopravu komplikuje aj nehoda. Upozorňuje na to Zelená vlna RTVS.

Premávka je spomalená na vjazde do Bratislavy z Mosta pri Bratislave, vodiči sa zdržia asi 20 minút. Rovnaké zdržanie je nahlásené na vjazde do Bratislavy po diaľnici D2 zo Stupavy, tiež na Ulici Svornosti v smere do centra. S asi 15-minútovým zdržaním treba počítať na diaľnici D2 pred Prístavným mostom v smere zo Zlatých Pieskov a na konci Devínskej cesty v smere do Karlovej Vsi.

Nehoda na Hodonínskej

Hasiči aktuálne zasahujú pri dopravnej nehode, ktorá sa stala v Bratislave na Hodonínskej ulici v smere do Lamača. TASR o tom informovalo Operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave. Podľa ich slov došlo k zrážke dvoch motorových vozidiel.

Na mieste zasahuje osem príslušníkov HaZZ a v spolupráci s posádkou Záchrannej zdravotnej služby poskytujú vodičom predlekársku prvú pomoc. Na vozidlách vykonávajú hasiči protipožiarne opatrenia.

Fotografie z centra mesta:

Zasnežená Bratislava (3. 12. 2020)
19
Galéria
Foto: t s / Zdroj: Dnes24.sk

❄️Bratislavské cesty pripravujeme na prvé sneženie, ktoré podľa predpovede počasia očakávame v Bratislave v...

Posted by Bratislava - hlavné mesto SR on Wednesday, December 2, 2020
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM