Správy Samospráva

Filmový park v Jarovciach čaká na záväzné stanovisko magistrátu

Výstavbu Film parku v Jarovciach miestna samospráva podporuje. Čaká sa už len na stanovisko magistrátu hlavného mesta.

Ilustračný obrázok k článku Filmový park v Jarovciach čaká na záväzné stanovisko magistrátu
2
Galéria
Zdroj: TASR

Spoločnosť Solid Enterprise Group, ktorá by už v tomto roku mala začať natáčať filmy v nových filmových ateliéroch v katastri bratislavskej mestskej časti Jarovce, čaká na záväzné stanovisko magistrátu Hlavného mesta Bratislavy. Potvrdil to starosta Jaroviec Pavel Škodler.

Jarovce výstavbu podporujú

„Boli sme na rokovaní na magistráte, kde sme podpísali trojstranné memorandum o spolupráci, v súčasnosti sa čaká už len na vydanie záväzného stanoviska a potom už nič nebráni vydaniu územného rozhodnutia, pretože táto oblasť je v územnom pláne vyčlenená pre ľahký priemysel,“ uviedol Škodler a dodal že investor ich informuje o všetkých krokoch, ktoré podnikne.

Obec výstavbu Film parku podporuje, pretože ráta s tým, že výstavbu filmových štúdií využije aj na severný obchvat Jaroviec, na ktoré nemá sama peniaze. „Sami sa ponúkli, že ho vybudujú, aby sa odľahčila doprava cez našu križovatku," doplnil Škodler s tým, že podľa pôvodných predpokladov sa malo začať s natáčaním filmov už v roku 2016.

Tri etapy

Podľa projektu, výstavba Film Parku, ktorého celková plocha predstavuje podľa projektovej štúdie 27,6 hektára, je rozdelená na tri etapy. V prvej etape má vzniknúť technologické centrum pre filmovú a televíznu produkciu, v druhej je naplánované rozšírenie technologického centra filmových štúdií, školiace centrum, plochy na filmovanie exteriérových scén a ubytovanie pre účinkujúcich a produkciu. V tretej etape je v pláne vybudovanie parku, námestia a exteriérového bazénu s pieskovými plážami.

Podľa úradných stanovísk projekt Film Parku, ktorý ráta s 320 internými zamestnancami, spĺňa všetky parametre územného plánu pre danú lokalitu.

Ilustračný obrázok

V Jarovciach možno bude Film Park
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM