Správy Samospráva

Jarovce chystajú prestavbu materskej školy za takmer pol milióna eur

Bratislavská mestská časť Jarovce chce v budúcom školskom roku prijať viacej škôlkarov. Z toho dôvodu plánuje prestavbu materskej školy.

Ilustračný obrázok k článku Jarovce chystajú prestavbu materskej školy za takmer pol milióna eur
Zdroj: internet

Miestny úrad v Jarovciach predložil Ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR projektový zámer na prestavbu materskej školy. Žiada v ňom o príspevok vo výške takmer 400-tisíc eur z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).

Zámerom obce je aj naďalej vyhovieť záujmu žiadateľov o miesto v materskej škole, vrátane trojročných detí. Potvrdil to starosta Rusoviec Pavel Škodler. „Riešime jedáleň aj kuchyňu, ktoré sú spoločné pre škôlku aj základnú školu. Zároveň rozširujeme škôlku o jednu triedu, lebo v tomto školskom roku sme ešte prijali všetky trojročné deti, ale už v septembri by sme to bez ďalšej triedy nedokázali," zdôraznil Škodler.

Chcú to stihnúť do septembra

Rozpočet na prestavbu materskej školy je 470-tisíc eur, z tohto 85 percent by mala obec dostať z IROP, päť percent poskytne z vlastného rozpočtu a desať percent by mal predstavovať príspevok od štátu. „Nevieme, či stihneme škôlku rozšíriť o jednu triedu ešte do začiatku septembra tohto roka, ale urobíme všetko, čo je v našich silách," uzavrel starosta.

Po nadstavbe základnej školy je prestavba materskej školy druhá najvýznamnejšia investícia v Jarovciach, ktorú má obec naplánovanú na tento kalendárny rok. Stavebné práce na nadstavbe základnej školy za takmer 648-tisíc eur by sa mali začať v júli tohto roka. Stavebné konanie bolo dočasne prerušené a obec momentálne čaká na územné rozhodnutie.

Ilustračný obrázok

Materská škola na Vyšehradskej
18
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM