Maros Palesch Kultúra

Festival Slovensko v Bratislave vás vyKrojí z davu

BRATISLAVA. Prvý septembrový víkend bude v bratislavskom Starom Meste tradične patriť remeslám, ako aj hudobným a tanečným vystúpeniam s autentickým aj experimentálnym spracovaním tradícii.

Ústredie ľudovej umeleckej výroby (ÚĽUV) v spolupráci s Hlavným mestom SR Bratislava pripravili v poradí už 21. ročník festivalu s názvom Festival Slovensko v Bratislave – Dni Majstrov ÚĽUV, ktorý do ulíc Bratislavy privedie desiatky umelcov. Program je rozložený do troch dní od 2. do 4. septembra 2011.

Festival slávnostne otvorí v piatok večer program Chorea Slovaka v podaní SĽUK-u. Sobota aj nedeľa prinesú celodenné predvádzania známych i menej známych remesiel ako hrnčiarstvo, rezbárstvo či výrobu lán, čižiem alebo výrobu zo svoru. Atmosféru každej bude dotvárať autentický spev, nárečie i kroj. Novinkou tohto ročníka sú remeselníci reprezentujúci zahraničných Slovákov.

Festival tradične ponúka bohatý rodinný program. Detským návštevníkom bude venovaná zóna s kolotočom na ručný pohon, hojdačkami, ale predovšetkým tvorivé dielne Školy remesiel na nádvoriach Primaciálneho paláca.

Novinkou je Gastronomický dvor, ktorý v spolupráci s občianskym združením Gourmet klub ponúkne špeciality tradičnej slovenskej kuchyne.

Festival slávnostným spôsobom ukončí v nedeľu večer samostatné predstavenie Lúčnice predstavením Mladosť a krása.

Zdroj: ÚĽUV – Ústredie ľudovej umeleckej výroby, Dáša Hrabětová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM